[Žinios trumpai] Neįtikėtina ir kelia šiurpą: Rusija legalizavo savo kariuomenės plėšikavimą Ukrainoje, nurodydama pereiti prie „savarankiškumo“  ()

Okupantų kariuomenė iš tikrųjų legalizuoja plėšikavimą, nurodydama Ukrainą užpuolusiems savo kariams pereiti prie „savarankiškumo“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tai teigiama Ukrainos gynybos ministerijos Vyriausiojo žvalgybos direktorato puslapyje socialiniame tinkle „Facebook“.

„Okupacinė kariuomenė įteisina plėšikavimą. Dėl nesėkmingo bandymo surengti genialų puolimą įsibrovėliai priversti keisti taktiką. Dėl didelių logistikos problemų ir užsitęsusių ryšių jie negali tinkamai aprūpinti savo dalinių kuru, maistu, įranga“, – nurodė žvalgyba.

„Taigi, dabar pagrindinis okupantų uždavinys – įsitvirtinti esamose padėtyse, pasislėpus už vietos gyventojų.“

„Tuo pačiu metu Putino kariuomenės daliniai neribotam laikui buvo atriboti nuo tiekimo, taip pat įpareigoti pereiti prie „savarankiškumo“ iki tolesnių įsakymų. Tai yra paimti iš vietos gyventojų viską, ko reikia, ir apiplėšti sandėlius, parduotuves, vaistines“, – pažymėjo žvalgybos tarnyba.

 

„Pastarosiomis dienomis visame pasaulyje išplitusi plėšikavimo medžiaga nėra pavieniai atvejai“, – pridūrė žvalgyba.

„Be to, juos lydi daugybė sunkių nusikaltimų prieš civilius: žmogžudystės, kankinimai, prievartavimai. Įskaitant nepilnamečius. Tai kryptinga okupacinės valstybės teroro politika, skatinama aukščiausios jos vadovybės“, – pažymėjo žvalgybos agentūra.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(12)
(2)
(10)

Komentarai ()

Susijusios žymos: