[Žinios trumpai] Putinas nieko nepasimokė iš vokiečių 1941 m. karo – kas yra rasputica, sustabdžiusi Rusijos armijos karo mašiną? (Foto, Video)  (3)

Rusijos pajėgoms tęsiant veržimąsi į Ukrainą, pranešimai teigia, kad keliai, vedantys į sostinę KIjevą, sulėtino rusų tankus dėl purvo.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rasputica – rusiškas terminas, reiškiantis du metų sezonus – pavasarį ir rudenį, kai keliauti neasfaltuotais keliais ar per šalį tampa sudėtinga dėl purvo sąlygų dėl lietaus ar tirpstančio sniego. Rasputica taip pat reiškia kelių sąlygas abiem laikotarpiais.

Socialinėje žiniasklaidoje Rusijos kariuomenės įstrigimas dėl purvo lygininamas su Hitlerio veržimu į Maskvą, kai lietingos ir purvinos 1941 m. rudens sąlygos ir atšiauri 1941–1942 m. žiema sulėtino Vokietijos veržimąsi operacijos „Barbarossa“ metu.

 

Panašios sąlygos sukėlė sumaištį Napoleono armijoje XIX amžiuje, kai prancūzai įsiveržė į Rusiją.

Dėl to, rasputica dabar vadinama „generolu purvu“, lyginant ją su „generolu žiema“, kai nacių armija per savo kampaniją susidūrė su didžiąja Rusijos žiema ir nesugebėjo užkariauti Sovietų Sąjungos.

Keli kariniai ekspertai anksčiau perspėjo, kad orai Putinui nepalankūs, vasario 24 d. jam paskelbus apie savo „specialiąją karinę operaciją“.

 

Teigiama, kad antroje kovo pusėje Ukrainoje numatomas purvinas oras, kuris gali tęstis kitą mėnesį – tai gali būti ukrainiečių pranašumas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(18)
(0)
(18)

Komentarai (3)