[Žinios trumpai] Buvęs Ukrainos ambasadorius apie derybas su Rusija: dabar svarbiausia yra, ką darys JAV, kardinaliai keičiasi situacija su Kinija  ()

Derybos neturėtų vykti tik tarp vienos Ukrainos ir šalies agresorės, pažymi diplomatas.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-03-16 [Žinios trumpai] Buvęs Ukrainos ambasadorius apie derybas su Rusija: dabar svarbiausia yra, ką darys JAV, kardinaliai keičiasi situacija su Kinija  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukraina būtinai turi įtraukti tarptautinius partnerius, kurie yra tiesiogiai paveikti Rusijos invazijos problemos.

Tai pasakė buvęs Ukrainos ambasadorius Jungtinėse Valstijose Valeriy Chaly.

„Dabar mūsų diplomatinis frontas laikosi, bet tai priklauso nuo tikrojo fronto. Gera žinia mums yra ta, kad karas palietė visą pasaulį, ypač Kiniją. Kinija jaučia pavojų iš Rusijos. Dabar ten labai jaučiama įtampa ir, laimei, vyksta dinamiškos Vašingtono ir Pekino derybos. Akivaizdu, kad Kinija nežais Rusijos žaidimo“, – sakė diplomatas.

Jis pabrėžė, kad dėl derybų ir saugumo garantijų iš Rusijos negalima patikėti nė vienu jų žodžiu.

„Derybos turėtų vykti tik dalyvaujant kitoms valstybėms, ypač toms, kurias tiesiogiai palietė šis karas. Neturėtume leisti derėtis vienai Ukrainai su Rusija. Jose turėtų dalyvauti, pavyzdžiui, Blinkenas ar net Bidenas“, – pabrėžė Chaly.

Ambasadorius taip pat atkreipė dėmesį į tai, kokių nuolaidų derantis su Putino Rusija nederėtų daryti.

 

„Su kuo tikrai negalite sutikti, tai mūsų gynybos apribojimai. Mūsų pagrindinė pozicija turėtų būti ta, kad ginklus ne tik laikysime, bet ir kursime“, – pridūrė Chaly.

Anksčiau Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis, kalbėdamas apie Ukrainos ir Rusijos delegacijų derybų eigą, pažymėjo, kad  Ukraina laimės 100 proc ., tačiau tiksliai nežinoma, kada.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(21)
(0)
(21)

Komentarai ()

Susijusios žymos: