[Žinios trumpai] Skamba kaip pokštas, bet tai tikra – „Kawasaki“ sukūrė robotą-ožką: kam to prireikė? (Video)  (2)

Nors atrodo kaip pokštas, „Kawasaki“ rimtai sukūrė robotą-ožką. Saugokis, „Boston Dynamics“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Visame pasaulyje žinoma Japonijos motociklų gamintoja „Kawasaki“ pagamino keturkojį robotą-ožką, kuris turi ratus ir gali nešti žmogų ant nugaros. Robotas-ožka, vardu Bex, buvo pristatyta Tokijuje vykusioje tarptautinėje robotų parodoje.

Ožka buvo bendrovės „Kaleido“ programos, pagal kurią nuo 2015 m. buvo kuriami dvikojai robotai, produktas. Matyt, inžinieriai siekė sukurti robotą, kuris galėtų įveikti sudėtingą reljefą ir vargu ar yra geresnis įkvėpimo šaltinis nei laukinė kalnų ožka, gyvenanti Eurazijoje ir Afrikoje.

Bex gali risčioti keturiomis kojomis ir savarankiškai išvengti kliūčių. Nors nežinome, ar jis tikrai gali įveikti stačius reljefus kaip tikra kalnų ožka, „Kawasaki“ patvirtino, kad robotas-ožka gali būti vežti krovinius iki 100 kg. Robotas taip pat turi ratus, kuriuos galima nustatyti sulenkus kojas ir greitai judėti lygiais paviršiais.

 

Kai visų dėmesį patraukė „Boston Dynamics“ sukurtas šuo-robotas „Spot“, „Kawasaki“ tikriausiai tikisi, kad tai padarys ir ožka, net rizikuojant, kad tai gali atrodyti kiek kvailai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(5)
(0)
(5)

Komentarai (2)