Didžiausiai pasaulio kriptovaliutų keityklai „Binance“ pateikti kaltinimai dėl darbo su Rusijos vyriausybe: kas vyksta?  (1)

Ukrainos kriptovaliutų keityklos „Kuna“ įkūrėjas Michael Chobanian pareiškė, kad didžiausia pasaulio kriptovaliutų keitykla „Binance“ jau kurį laiką dirba su Rusijos vyriausybe, nepaisant sankcijų.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-03-20 Didžiausiai pasaulio kriptovaliutų keityklai „Binance“ pateikti kaltinimai dėl darbo su Rusijos vyriausybe: kas vyksta?  (1)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Penktadienį vykusiame interviu su „CoinDesk“ Chobanian pasisakė, kad „Binance“ generalinis direktorius Changpeng Zhao turi apsispręsti, ką jis palaiko vykstančiame Rusijos – Ukrainos konflikte.

„Problema su „Binance“ yra ne tik tai, kad jie tęsia darbą su abiejomis pusėmis, bet ir tai, kad jie demonstravo kooperaciją su Rusijos vyriausybe dar prieš karą ir kiek žinau jie vis dar bendradarbiauja su Rusijos vyriausybe,“ sakė Chobanian.

„Binance“ atstovė Jessica Jung atsisakė komentuoti nepagrįstus kaltinimus. Ji teigė, jog „Binance“ misija yra padėti žmonėms. „Binance“ anksčiau pažadėjo paaukoti 10 milijonų JAV dolerių Ukrainai ir įkūrė paramos fondą.

Chobanian nepateikė jokių įrodymų, kad „Binance“ aktyviai dirba su Rusijos vyriausybe, išskyrus faktą, kad Rusijos rinka kompanijai visada buvo svarbi. 2019 m. „Binance“ generalinis direktorius teigė, kad Rusija yra viena svarbiausių jų rinkų ir jie visada ieško partnerių visose bendruomenėse, ypač Rusijoje.

Ketvirtadienį vyko svarstymas apie skaitmeninio turto vaidmenį nelegaliuose finansuose, kurio metu Chobanian susitiko su Jungtinių Valstijų bankų, būstų ir miestų reikalų senato komitetu. Per šį svarstymą jis pareiškė, kad „Binance“ nepriima agresyvios pozicijos prieš Rusijos vyriausybę.

„Pirmas dalykas, kurį mes atlikome kaip kriptovaliutų bendruomenė Ukrainoje, buvo visų rublio operacijų sustabdymas, kadangi tai buvo didelė skylė sankcijų sąraše. Deja, ne visos kriptovaliutų kompanijos sekė mūsų pavyzdžiu, ypač „Binance“,“ sakė Chobanian svarstymo metu.

Jis taip pat pridėjo, kad „Binance“ dar nepaaukojo 10 milijonų JAV dolerių, kuriuos žadėjo paaukoti vasario mėnesį. Visgi „Binance“ pasidalino sąrašu, kuriame yra surašytos visos organizacijos, kurioms kompanija paaukojo. Remiantis šiais duomenimis, „Binance“ Ukrainai paaukojo virš 2 mln. eurų vertės BUSD ir virš 300,000 eurų vertės BNB.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Bitnaujienos.lt
Bitnaujienos.lt
(7)
(1)
(6)

Komentarai (1)