[Žinios trumpai] Derybos tik farsas? JAV skelbia savo žvalgybos duomenis  (4)

Šiuo metu Rusija ir jos lyderis Vladimiras Putinas nerodo jokių ženklų, kad dalyvautų atsakingose derybose ir nutrauktų kruviną Rusijos agresiją prieš Ukrainą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tai pareiškė JAV valstybės sekretorius Anthony Blinkenas, informuoja Censor.NET, remdamiesi „Ukrinform“.

„Šiandien, turiu pasakyti, viena vertus, mes sveikiname Ukrainą, kad ji liko prie stalo (derybų - Red.) Nepaisant bombardavimo kiekvieną minutę. Tačiau tuo pačiu nemačiau jokių reikšmingų Rusijos pastangų užbaigti karą diplomatine forma“, – sakė jis.

Pasak jo, JAV visapusiškai rems Ukrainos pastangas diplomatijos pagalba pasiekti deeskalaciją, taip pat paliaubas ir Rusijos karių išvedimą. Šiuo atžvilgiu Blinkenas palankiai įvertino kitų šalių, įskaitant Prancūzijos, Vokietijos, Izraelio ir Turkijos, pastangas.

 

JAV valstybės sekretorius pabrėžė, kad tikra diplomatija reikalauja atsakingo abiejų šalių požiūrio į derybas ir tiesioginio deeskalavimo.

„Dabar nematome jokių ženklų, kad Putinas būtų pasirengęs sustoti. Priešingai, jei įsiklausysius į jo paskutinius pareiškimus, atrodo, kad jis juda priešinga kryptimi ir tik didins karinį poveikį“, – sakė Blinkenas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(4)
(0)
(4)

Komentarai (4)

Susijusios žymos: