[Žinios trumpai] NATO padės Ukrainai apsiginti nuo cheminių, biologinių ir branduolinių atakų  (2)

Vis dar kalbama apie tikimybę, kad Rusija Ukrainoje gali panaudoti masinio naikinimo ginklą. Kai desperatiškai trūksta atsargų, puolimas stringa, o ukrainiečiai atvirai tyčiojasi iš rusų pajėgumų, Putinas gali tokiu būdu pademonstruoti kitą savo karinės galios lygį. NATO teigia, kad tokiu atveju padėtų Ukrainai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šiandien vyksta NATO lyderių konferencija Briuselyje, kurioje bus aptariamos naujos Rusijos keliamos grėsmės, pagalba Ukrainai ir masinio naikinimo ginklų panaudojimo tikimybė. NATO generalinis sekretorius Jensas Stoltenbergas dar prieš susitikimą žiniasklaidai teigė, kad aljansas ruošiasi Ukrainai tiekti ir kitokią pagalbą.

NATO Ukrainai padės kibernetinio saugumo srityje. Taip pat ketinama tiekti priemones, reikalingas atremti cheminių, biologinių, radiologinių ir branduolinių atakų pasekmes. Greičiausiai tai bus specialios asmeninės apsaugos priemonės (įskaitant dujokaukes), pavojingų medžiagų likvidavimo rinkiniai.

Vakar vienas JAV vyriausybės atstovas teigė, kad Rusijos pasirinkimas panaudoti taktinį branduolinį ginklą, priverstų NATO ir Jungtines Valstijas pergalvoti neįsitraukimo į karą poziciją. 

(17)
(0)
(17)

Komentarai (2)