[Žinios trumpai] Zelenskis prašo JAV dar netaikyti sankcijų Romanui Abramovičiui - kodėl Ukraina saugo Putino bičiulį?  (11)

Europoje Rusijos milijardieriui ir artimam Putino aplinkos žmogui Romanui Abramovičiui jau taikomos sankcijos. Nors milijardierius neigia ryšius su Putinu, jis buvo vienas iš Putino rėmėjų ir šiam tampant Rusijos prezidentu pirmą kartą. Tačiau karo alinamos Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis prašo JAV netaikyti sankcijų Abramovičiui. Kodėl?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Zelenskis paprašė JAV prezidento Joe Bideno bent jau kol kas susilaikyti nuo sankcijų taikymo Abramovičiui. Ukraina turi vilties, kad milijardierius taps tiltu tarp Ukrainos ir Rusijos. Tiksliau, tikimasi, kad jis padės derantis dėl taikos.

Baltieji Rumai ir Ukrainos Prezidentūra atsisakė pateikti daugiau informacijos „The Wall Street Journal“ žurnalistams. Daug nepasakė ir paties Abramovičiaus atstovai, tačiau jie pažymėjo, kad Abramovičius deda pastangas, kad prisidėtų prie taikos atkūrimo Ukrainoje. Teigiama, kad to jo prašė ir Ukrainos žydų bendruomenių atstovai.

Abramovičius kartais vadinamas viena iš Putino piniginių Vakaruose. Jam priklauso kelios megajachtos, keli rūmus primenantys namai JAV ir Jungtinėje Karalystėje, „Chelsea“ futbolo klubas. Nors Abramovičius neigia ryšius su Putinu, JAV ir ES pareigūnai jį jau porą dešimtmečių laiko vidiniu Kremliaus žmogumi. Be to, nėra jokių įrodymų, kad jis kaip nors teigiamai prisidėtų prie Ukrainos-Rusijos derybų. Panašu, kad pastaruoju metu didžiausios Abramovičiaus pastangos yra skirtos turtų apsaugai nuo sankcijų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(17)
(3)
(14)

Komentarai (11)