[Žinios trumpai] Spaudimas suveikė - „Renault“ stabdo gamyklą Maskvoje  ()

Dar vakar pranešėme, kad „Renault“ atnaujina gamyklos Maskvoje darbą. Ši žinia supykdė ne vieną, įskaitant ir žmones Prancūzijoje. Todėl dabar „Renault“ praneša, kad gamykla Maskvoje nebedirba. Bet yra ir kitų naujienų.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-03-24 [Žinios trumpai] Spaudimas suveikė - „Renault“ stabdo gamyklą Maskvoje  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Buvo pranešama, kad gamyklos Maskvoje darbas atnaujinamas su Prancūzijos Vyriausybės palaiminimu. 15 % „Renault Group“ akcijų priklauso Prancūzijai, o operacijos Rusijoje sukuria nemažą dalį „Renault“ pajamų. Tačiau dabar „Renault“ priėmė sprendimą ir paskelbė, kad gamykla Maskvoje stabdoma.

„Renault“ iš karto sumažino ir savo finansines prognozes 2022 metams. Nuostoliai vis tiek nėra prognozuojami, todėl situacija prancūzų automobilių gamintojui nėra grėsminga.

Be to, „Renault“ domisi galimybėmis pasitraukti iš „Avtovaz“. Nuo 2016-ųjų „Renault“ priklauso du trečdaliai „Avtovaz“ akcijų, tačiau jų pardavimas nebuvo labai lengvas. Potencialūs pirkėjai į eilę tikrai nesirikiuoja, o ir investicijų praradimas „Renault“ tikriausiai nėra labai viliojanti perspektyva. „Renault“ taip pat galvoja apie 45 tūkstančius savo darbuotojų Rusijoje, su kuriais bendrovei reikės atsiskaityti.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(6)
(0)
(6)

Komentarai ()