[Žinios trumpai] Ukrainos žvalgyba išsiaiškino, kaip V. Putinas bando įtraukti baltarusius į karą ir kiek siūlo už tai pinigų  (1)

Rusijos Federacijos specialiųjų tarnybų darbuotojai veda „individualius pokalbius“ su Baltarusijos kariuomenės eiliniais, pažymėjo Ukrainos gynybos ministerijos Vyriausiasis žvalgybos direktoratas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas bando įtraukti baltarusius į karą su Ukraina, žadėdamas jiems pinigų ir išsilavinimą Rusijos kariniuose universitetuose.

Apie tai socialiniame tinkle „Facebook“ pranešė Ukrainos gynybos ministerijos vyriausiasis žvalgybos direktoratas.

Pranešime rašoma, kad Rusijos specialiųjų tarnybų darbuotojai tiria Baltarusijos karių moralinę ir psichologinę būklę bei veda individualius pokalbius su eiliniais.

„Tokiu būdu Putino emisarai bando įtikinti Baltarusijos kariuomenę ir visus bent kiek susijusius su ja, net jei jie nėra Baltarusijos ginkluotųjų pajėgų dalis, dalyvauti „specialiųjų užduočių“ atlikimui kare su Ukraina. Už „specialias užduotis“ baltarusiams siūloma 1000–1500 JAV dolerių per mėnesį. Žadamas lengvatinis mokymas Rusijos karinėse aukštosiose mokyklose (pavyzdžiui, Riazanės Oro desanto vadovybės mokykloje)“, – pažymi Ukrainos žvalgyba.

Ministerija pridūrė, kad visų pirma tokie atvejai užfiksuoti Baltarusijos ginkluotųjų pajėgų 103-osios oro desanto divizijos ir Gomelio pasienio grupės daliniuose.

 

„Nepaisant to, Baltarusijos kariškių motyvacija dalyvauti karo veiksmuose yra labai žema, davusieji sutikimą išbraukiami iš savo dalinių personalo sąrašų, kad jie nebebūtų matomi Baltarusijos ginkluotųjų pajėgų gretose“, – praneša žvalgyba.

Taip pat tarp aukščiausios karinės-politinės Baltarusijos vadovybės kyla daug ginčų dėl galimybės įsitraukti į karo veiksmus Ukrainoje.

„Didžioji dauguma personalo, kuris atsisako dalyvauti vadinamojoje „specialiojoje operacijoje“, yra tikrinami dėl ryšių su opozicija. Keičiami Rusijos Federacijai nelojalūs vadai“, – teigia Ukrainos žvalgybos pareigūnai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(6)
(1)
(5)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: