[Žinios trumpai] „Jeigu Ukraina gautų 80 naikintuvų, 100 naujų tankų ir keturis šimtus šarvuočių, situacija fronte visiškai pasikeistų“  (14)

„Europos ateitis dabar priklauso nuo 80 lėktuvų ir 100 tankų Ukrainos kariuomenei“, – „Polsat News“ sakė Porošenka.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Jeigu Ukraina gautų 80 naikintuvų, 100 naujų tankų ir keturis šimtus šarvuočių, situacija fronte visiškai pasikeistų.

Kaip praneša Censor.NET, remdamasis „Europos solidarumo“ spaudos tarnyba, Petro Porošenka tai pasakė „Polsat News“.

Porošenka pabrėžė, kad Ukrainos kariuomenė parodė, jog šaliai reikia ne NATO karių, o jų ginklų.

Porošenkos teigimu, dalis šios įrangos yra Čekijoje, Slovakijoje, Bulgarijoje, Rumunijoje ir Lenkijoje.

„Prašau palaikyti Ukrainą“, – sakė jis NATO lyderiams.

Porošenka taip pat pasveikino JAV lyderio Joe Bideno susitikimą Lenkijoje su Ukrainos užsienio reikalų ir gynybos ministrais. Jis paaiškino, kad Ukraina tikisi Bideno, Lenkijos, NATO ir Europos Sąjungos paramos.

Porošenka taip pat sakė, kad prie Kijevo vis dar stovi Rusijos tankai, o miestas nuolat skelbia oro pavojaus signalą. „Mes kariaujame. Kas valandą girdime oro pavojaus signalą. Dešimt ar dvidešimt raketų pataikė į Kijevą, įskaitant civilius taikinius“, – sakė penktasis prezidentas.

Kartu Porošenka pabrėžė, kad ukrainiečiai Putino nebijo, nes yra savo žemėje ir turi didelę motyvaciją kovoti.

„Tai mūsų šalis. Tai mūsų vaikai. Mūsų tėvai, mūsų šeimos. Tai mūsų ateitis. Rusijos kariai, priešingai, neturi motyvacijos. Jie nesupranta, kodėl jie čia. Taigi mes laimėsime. Kartu petys į petį su mūsų Lenkijos, Europos, NATO ir Amerikos partneriais“, – sakė jis.

 

Porošenka taip pat mano, kad kompromiso su Vladimiru Putinu pasiekti neįmanoma: „Jis nori, kad mes mirtume, bet mes norime gyventi. Jis yra priešas, nes nepripažįsta mūsų valstybingumo, nori atimti mūsų ateitį. Tai dar ne viskas, nes jis nekenčia Vakarų, nekenčia Lenkijos, nekenčia lenkų. Jis nekenčia visos mūsų taisyklių ir vertybių sistemos. Jis yra pamišęs“, – sakė Porošenka.

Paklaustas, ar Rusijos prezidentas panaudos branduolinį ar cheminį ginklą, jis teigė, kad to numatyti neįmanoma. Tačiau jei Putinas tai padarytų, jis turėtų žinoti, kad neturės „šansų išgyventi“.

 

„Gal tai jį sustabdys, nes dabar jis puola Ukrainos atomines elektrines, o branduolinė tarša nepaiso sienų. Zaporožės atominė elektrinė yra dešimt kartų galingesnė už Černobylį, bet tai jų nesustabdė. Taigi mes privalome juos išsiųsti iš Ukrainos. Turime būti vieningi“ – pabrėžė Porošenka.

Penktasis prezidentas taip pat mano, kad Ukrainoje karo apskritai galėjo nebūti, o Putinas galėjo būti sustabdytas prieš daugelį metų. „Jei Ukraina būtų buvus pakviesta į NATO 2008 metais Bukarešte, jei būtume įstoję į NATO 2013 ar 2014 metais, ši agresija nebūtų įvykusi“, – sakė Petro Porošenka.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(47)
(2)
(45)

Komentarai (14)

Susijusios žymos: