[Žinios trumpai] Rusijos oligarchas Deripaska: visos pusės ruošiasi ilgalaikiam karui  ()

Verslininkas iš V. Putino artimo rato prabilo apie „pragarišką ideologinę mobilizaciją“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Putinui artimas Rusijos oligarchas Olegas Deripaska po JAV prezidento Joe Bideno kalbos Varšuvoje pareiškė, kad pasaulis ruošiasi ideologinei mobilizacijai ir užsitęsusiam karui.

Apie tai rašo „Reuters“.

Deripaska pasmerkė Rusijos Federacijos pradėtą ​​karą Ukrainoje, diktatoriaus Putino veiksmus pavadino „beprotybe, kuri paniekins ateities kartas“.

Dar visai neseniai verslininkas tikėjosi, kad karas baigsis po kelių savaičių, tačiau Bideno kalba, kurioje JAV prezidentas prabilo apie daug platesnį demokratijos ir autokratijos konfliktą, parodė, kad jis gali tęstis kur kas ilgiau.

„Dabar vyksta kažkokia pragariška ideologinė mobilizacija iš visų pusių. Visi šie žmonės ruošiasi kariauti kelerius metus. Atrodo, kad visos pusės beatodairiškai ruošiasi ilgalaikiam karui, kuris turės tragiškų pasekmių visam pasauliui“, – sakė Deripaska.

Po Rusijos invazijos į Ukrainą Olegui Deripaskai buvo taikomos sankcijos, nes jis yra Rusijos diktatoriaus Vladimiro Putino vidinio rato narys. Kartu su juo į sankcijas pateko ir kiti oligarchai, kurie pamažu vienas po kito pasmerkė Rusijos Federacijos veiksmus Ukrainoje.

 

Visų pirma, karo, kurį V. Putinas pradėjo Ukrainoje, nepalaikė  Olegas Tinkovas, Olegas Deripaska ir Michailas Fridmanas.

„Tai neįsivaizduojama ir nepriimtina! Valstybės turėtų leisti pinigus žmonių gydymui, o ne karui“, – sakė Tinkovas.

Savo ruožtu  Europos Sąjunga įvedė sankcijas  artimam Rusijos prezidento Vladimiro Putino ir propagandistų ratui.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(21)
(1)
(20)

Komentarai ()

Susijusios žymos: