[Žinios trumpai] Rusija baigia sužvėrėti: Ukrainos teritoriją pradėjo minuoti salvinėmis nuotolinėmis sistemomis (Video)  ()

Ukrainos teritoriją okupantai pradėjo minuoti salvinėmis nuotolinėmis sistemomis. Per labai trumpą laiką priešas gali užminuoti didelius plotus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Priešas griebiasi nusikalstamų būdų nugalėti civilius ir užminuoja Ukrainos teritoriją salvinėmis nuotolinėmis sistemomis.

Tai savo „Telegram“ kanale pareiškė Ukrainos parlamento žmogaus teisių komisarė Liudmila Denisova.

Charkovo srityje Rusijos okupacinės pajėgos naudoja savo naują nuotolinę minavimo sistemą „Žemdirbystė“.

Tokia sistema skirta sukurti minų laukus 5–15 km atstumu. Mašina veikia kaip daugkartinio paleidimo raketų sistema, tačiau užuot susprogdinusi raketą, įrengia daug nuotolinių minų.

Tiesą sakant, priešas gali per labai trumpą laiką užminuoti didelius plotus. Rusijos kovotojai minavimą vykdo nekontroliuojamai ir nepaisydami karo veiksmų vietos ar teritorijos, o tai kelia didelį pavojų pirmiausia civiliams gyventojams.

 

Denisova pažymėjo, kad tokie okupantų veiksmai pažeidžia 1949 m. rugpjūčio 12 d. Ženevos konvencijos protokolo dėl minų naudojimo taisykles.

„Raginu tarptautines institucijas reaguoti į faktą, kad okupacinė šalis naudoja uždraustų rūšių ginklus, ir sustiprinti sankcijas, kad būtų visiškai sustabdyta Rusijos Federacijos karinė agresija“, – pridūrė ji.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(19)
(1)
(18)

Komentarai ()

Susijusios žymos: