[Žinios trumpai] Černobylyje Rusijos kareiviai įlindo į mirtiną Raudonąjį mišką ir prisikvėpavo radioaktyvių dulkių – „tai tikra savižudybė“ (Video)  (2)

Rusijos kariai, užėmę Černobylio branduolinės katastrofos vietą, savo šarvuotais automobiliais be radiacinės apsaugos pervažiavo per labai toksišką zoną, vadinamą „Raudonuoju mišku“, sukeldami radioaktyvių dulkių debesis, sakė avarijos vietoje dirbantys darbuotojai.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-03-29 [Žinios trumpai] Černobylyje Rusijos kareiviai įlindo į mirtiną Raudonąjį mišką ir prisikvėpavo radioaktyvių dulkių – „tai tikra savižudybė“ (Video)  (2)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šaltiniai teigė, kad vilkstinėje buvę kariai nenaudojo jokios antiradiacinės įrangos. Vienas Černobylio darbuotojas sakė, kad tai buvo „savižudybė“ kariams, nes jų įkvėptos radioaktyvios dulkės gali sukelti vidinę radiaciją jų kūne.

Ukrainos valstybinė branduolinė inspekcija vasario 25 d. pranešė, kad Černobylio radiacijos lygis padidėjo dėl sunkiųjų karinių transporto priemonių, kurios išjudino radioaktyvų dirvožemį. Tačiau iki šiol nebuvo atskleista, kas tiksliai įvyko.

Su „Reuters“ kalbėję du ukrainiečiai budėjo elektrinėje, kai vasario 24 d. rusų tankai įvažiavo į Černobylį ir perėmė aikštelės kontrolę, kur darbuotojai vis dar atsakingi už saugų panaudoto branduolinio kuro saugojimą ir betonu apgaubtų reaktoriaus liekanų priežiūrą.

Abu vyrai sakė matę, kaip Rusijos tankai ir kitos šarvuotos mašinos judėjo per Raudonąjį mišką, kuris yra labiausiai radioaktyviai užterštos zonos aplink Černobylį, maždaug 100 km (į šiaurę nuo Kijevo, dalis.

Vietovė gavo savo pavadinimą, kai dešimčių kvadratinių kilometrų plote pušys pasidarė raudonos, sugėrusios 1986 m. sprogimo spinduliuotę.

Didelė teritorija aplink Černobylį yra uždrausta visiems, kurie ten nedirba ar neturi specialaus leidimo, tačiau Raudonasis miškas laikomas taip labai užterštu, kad net atominės elektrinės darbuotojams neleidžiama ten vykti.

 

Rusijos kariuomenė, užėmusi elektrinę, pareiškė, kad radiacija neviršija normalaus lygio ir jų veiksmai užkirto kelią „galimoms Ukrainos nacionalistų branduolinėms provokacijoms“. Rusija anksčiau neigė, kad jos pajėgos sukėlė pavojų branduoliniams objektams Ukrainos viduje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(13)
(0)
(13)

Komentarai (2)