[Žinios trumpai] Vokietija skelbia, kas iš tikro yra naujieji fašistai: įveda baudžiamąją atsakomybę už „rusiškos svastikos“ Z naudojimą  ()

Raidė Z buvo naudojama kaip konflikte dalyvaujančių Rusijos karinių transporto priemonių žymėjimas, ją priėmė karą remiantys rusai, taip pat ji buvo matoma vėliavose ir prokremliniuose mitinguose.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Dabar asmenys, kurie Vokietijoje demonstruoja raidę Z, simbolizuojančią paramą Rusijos karui Ukrainoje, gali būti patraukti baudžiamojon atsakomybėn, pirmadienį pranešė Vidaus reikalų ministerijos atstovas.

Berlyno žemės vidaus reikalų ministras anksčiau sakė, kad miesto valdžia ims svarstyti atvejus, kai simbolis Z bus naudojamas Rusijos agresijai paremti, kai Bavarija ir Žemutinė Saksonija paskelbė, kad jos taip pat baus už tokius veiksmus.

Federalinės vyriausybės Vidaus reikalų ministerijos atstovas žurnalistams sakė: „Žinoma, kad raidė Z pati savaime nėra draudžiama, tačiau atskirais atvejais jos naudojimas gali reikšti pritarimą Rusijos agresijos karui“.

Panašių veiksmų imasi ir kitos Europos valstybės. Čekijos Vidaus reikalų ministerija nurodė policijos pareigūnams laikyti „Z“ simbolį svastikos atitikmeniu, nes tai yra dalis draudimo viešai remti Rusijos invaziją.

 

Lietuvos Seime taip pat pateikti siūlymai drausti Rusijos invazijos į Ukrainą simboliu tapusias „Z“ ir „V“ raides, Georgijaus juostą („koloradkę“). Baudos grėstų iki 1,2 tūkst. eurų. Už abu projektus po pateikimo balsavo (kovo 24d.) daugiau kaip po 80 parlamentarų, Seimo Teisės ir teisėtvarkos komitetas turės iš jų padaryti vieną.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(9)
(0)
(9)

Komentarai ()

Susijusios žymos: