[Žinios trumpai] Viena klaida ir tu lavonas: ukrainiečiai mokosi važiuoti per užminuotus greitkelius (Video)  ()

Socialiniuose tinkluose pasklido Ukrainoje nufilmuotas vaizdo įrašas, kuriame matomas užminuotas kelias.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukraina pasirašė Otavos sutartį, draudžiančią naudoti sausumos minas. Tačiau prasidėjus Rusijos invazijai Ukraina pradeda diskutuoti apie pasitraukimą. Sausumos minos yra labai efektyvus priešo pajėgų sulėtinimo būdas. Taip, minų laukus šiuolaikinė įranga aptinka pakankamai nesunkiai, o ir juos sunaikinti tikrai įmanoma, tačiau tam reikia laiko ir minos tikrai sulėtina pajėgų judėjimą.

Sausumos minas stengiamasi uždrausti dėl jų poveikio civiliams. Po karo sausumos minos dažnai lieka ten, kur buvo padėtos, todėl su jomis gali susidurti ir civiliai. Ir dažnai susiduria - gijimas po karo trunka metų metus, kol pašalinami visi nesprogę užtaisai. Net ir Antrojo pasaulinio karo sprogmenys kartais kelia problemų ir dabar.

Tačiau Rusija nėra Otavos sutarties šalis ir sausumos minas naudoja nuolat. Jos naudojamos ir Ukrainoje. Šiame įraše matomas užminuotas kelias, per kurį dabar važiuoja civiliai ukrainiečių automobiliai:

Taip akivaizdžiai užminuotas kelias galbūt atrodo keistai, bet, vėlgi, sausumos minos yra skirtos sulėtinti pajėgų judėjimą. Be to, neaišku, ar čia nėra papildomų veiksnių, kurie neleistų šių minų pašalinti. O galbūt jos išdėstytos šalia matomumą blokuojančio posukio ar turėjo būti panaudotos kelio griovimui.

 

Panašu, kad tai - prieštankinės minos TM-62M. Vienoje tokioje minoje yra 7,5 kg sprogstamojo užtaiso, ją aktyvuoja didesnis nei 150 kg spaudimas. Taigi, automobilis tikrai detonuotų tokią miną. Skelbiama, kad šis įrašas padarytas Borodiankoje - nedideliame miestelyje į šiaurės vakarus nuo Kijevo.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(5)
(1)
(4)

Komentarai ()

Susijusios žymos: