[Žinios trumpai] Rusijos delegacijos vadovui greičiausiai prireiks asmeninės apsaugos nuo įniršusių rusų  (2)

Vladimiras Medinskis yra žinomas Rusijos politinis veikėjas, buvęs kultūros ministras ir Rusijos delegacijos vadovas derybose su Ukraina.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Medinskis gimė Smiloje - mieste Ukrainos viduryje. Jis turi daktaro laipsnį, kurį apsigynė politikos ir istorijos moksluose. Tačiau, atrodo, akademinis darbas Medinskio per daug nedomino, todėl kadaise jis buvo komunistų partijos narys, o dabar priklauso Putino partijai „Vieningoji Rusija“. Kai Dmitrijus Medvedevas buvo ministru pirmininku, Medinskis buvo kultūros ministru, o dabar vadovauja Rusijos delegacijai derybose su Ukraina.

Nors žiniasklaidoje teigiama, kad didesnių pasiekimų derybose kol kas nematyti, Rusija paskelbė, kad drastiškai mažins karinių veiksmų prie Kyjivo ir Charkovo apimtis. Nors Rusijos viešojoje erdvėje iš karto paskelbta, kad niekas net neplanavo užimti Kyjivo, daug kas supranta, kad tai - nesėkmė. Rusai komentaruose derybininkus (ar politikus apskritai) apkaltino išdavyste.

Ukrainos delegacijos vadovas Davidas Arachamija teigia, kad dabar Rusijoje Medinskiui greičiausiai reikės apsaugos, nes „labai pikti žmonės sako, kad jie pasidavė“.

Tiesa, Arachmija pažymėjo, kad ir Ukrainoje yra žmonių, kurie nebus patenkinti derybų rezultatais, kad ir kokie jie būtų. Nes kompromiso paieškos su Rusija, kurios kariai nusiaubė Ukrainos miestus, daug kam savaime atrodo nesuprantamos. Kita vertus, Arachmija vylėsi, kad daugumai Ukrainos gyventojų rezultatai bus priimtini.

(4)
(3)
(1)

Komentarai (2)