[Žinios trumpai] "Ar manai, kad niekas nieko nesužinos? Tu durnas! Tau mirtis skambina!" Nežinomas vyras paskambino okupantui, prisiplėšusiam turto ir štai apie ką jie pakalbėjo  ()

Nikolajus Stepanovas, kaip ir daugybė kitų rusų kareivių Ukrainoje, daug vagia. Sprendžiant iš pasakojimų apie Raudonąją Armiją Rytų Prūsijoje bei Rusijos invaziją į Sakartvelą, tai - labai sena ir tvirtas šaknis turinti Rusijos karybos tradicija. Tačiau Stepanovas tikriausiai nesitikėjo sulaukti jį smerkiančio skambučio.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kadaise sovietų kariai iš Vokietijos žemių namo siuntė viską - nuo smulkių papuošalų ir kvepalų, iki stiklų iš langų. Dabartiniai vaizdai Ukrainoje verčia tai prisiminti. Į pašto biurus Baltarusijoje traukia būriai rusų karių su elektriniais paspirtukais, dviračiais, kompiuteriais, žaislais, apatiniu trikotažu. Daug prisiplėšto turto aptinkama ir nukautų okupantų kišenėse, ir sudegintoje šarvuotoje technikoje. Apie tai jie nesigėdydami pasakoja savo šeimoms, kai nutaikę progą gali paskambinti žmonoms ir mamoms. Tai yra sena Rusijos kariuomenės tradicija, kurios apraiškos pastebimos kone kiekviename kare, kuriame dalyvauja Rusija.

Pokalbiai, kurie vykdomi įprastais telefonais per Ukrainos mobiliojo ryšio tinklą, gali būti perimami. Tai ir daroma labai dažnai. Tačiau Stepanovo pokalbį įrašė pats skambinantysis. Nėra žinoma, kas jis. Galbūt, baltarusis, kuris aptiko Stepanovo numerį ant siuntos ir nusprendė su juo pasikalbėti.

Neidentifikuotas vyras iš pradžių pradėjo kalbėti apie tai, kad yra problemų su siunta, apsimesdamas, kad yra siuntų tarnybos atstovas. Netrukus jis pasakė, kad įtariama, jog Stepanovo siunčiami daiktai buvo pavogti Ukrainoje.

 

"Įtariame, kad tie daiktai buvo pavogti Ukrainoje, todėl turime juos ten grąžinti", teigė Stepanovui paskambinęs žmogus.

"Suprantama, bet nieko panašaus nebuvo", susierzinęs atsakė Stepanovas, tačiau į klausimą, iš kur gavo kondicionierių jis atsakyti negalėjo.

Netrukus Stepanovas jau girdėjo apie tai, kad jis ir jo bendrininkai buvo išaiškinti. Galiausiai, okupantas jau girdėjo tai, apie ką tyliai dažnai pagalvodavo ir pats - "Tau mirtis skambina! Įsimink šitą balsą"

 

(89)
(0)
(89)

Komentarai ()

Susijusios žymos: