[Žinios trumpai] Iš Rusijos nelaisvės paleidžiami sugniuždyti Ukrainos kariai papasakojo, kokius beprotiškus žiaurumus teko patirti  ()

Rusija ir Ukraina jau kelis kartus apsikeitė karo belaisviais. Grįžę Ukrainos kariai papasakojo, kaip su jais buvo elgiamasi.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos Žmogaus teisių komisarė Liudmila Denisova teigia, kad Rusija nesilaiko Ženevos konvencijos ir su karo belaisviais elgiasi nežmoniškai. Rusai belaisvius laikė bet kur - garaže, lauke, duobėje. Periodiškai jie buvo mušami, gasdinami ir kankinami, siekiant išlaikyti jų baime pagrįstą paklusnumą. Grįžę belaisviai papasakojo ir apie labai šiurpius įvykius - kai kuriems iš jų buvo peršautos ausys.

Iš Gyvačių salos paimti belaisviai buvo panaudoti propagandos tikslais. Jie buvo laikomi šaltyje, todėl daug jų patyrė galūnių nušalimus. Be to, nors jiems buvo leidžiama pasivaikščioti, ant jų buvo siundomi šunys.

 

Denisova paragino Jungtines Tautas atkreipti dėmesį į tai, kaip Rusija elgiasi su karo belaisviais. Žmogaus teisių komisarė prašo nepamiršti šių karių pasakojimų ir pagal juos susidaryti vaizdą, kaip Rusijos pajėgos elgiasi su karo belaisviais.

(28)
(6)
(22)

Komentarai ()

Susijusios žymos: