[Žinios trumpai] Medvedevas: Rusija nori sukurti atvirą Euraziją nuo Lisabonos iki Vladivostoko  (9)

Prezidento kėdę kadaise laikinai šildęs Dmitrijus Medvedevas dabar radikaliais pasisakymais reikalauja dėmesio.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Dmitrijus Medvedevas yra Saugumo tarybos vadovas - šį postą Vladimiras Putinas jam, savo pirmosios rinkimų kompanijos vadovui ir artimam draugui, sukūrė specialiai. Anksčiau Medvedevas buvo Rusijos ministru pirmininku (2012-2020 m.), nors tai tikriausiai prisimena tik pats, ir šildė prezidento kėdę, nes Rusijos Konstitucija Putiną trumpam privertė pasitraukti į ministro pirmininko poziciją. Medvedevas dabar apie save primena garsiais pasisakymais, nes jokių galių jau seniai neturi.

Putino draugas Medvedevas šįkart išryškino Rusijos tikslus - „Rusijos tikslas yra atviros Eurazijos sukūrimas nuo Lisabonos iki Vladivostoko, įskaitant ir ramybę Ukrainoje“. Šalia jis pridūrė, kad Ukraina virto Trečiuoju Reichu ir susidurs su tuo pačiu likimu.

„Gilus ukrainietiškumas yra fikcija, niekada neegzistavo ir neegzistuoja“, apie savo kalbą ir kultūrą turinčią tautą, kurios sostinė yra gerokai senesnė už Maskvą, sakė Medvedevas.

Rusijos valdoma Eurazijos idėja yra labai sena, sukurta dar trečiajame praeito amžiaus dešimtmetyje. Pagal ją, geopolitiškai Europa yra Rusijos interesų zona. Sovietų sąjunga ir Varšuvos pakto šalys, turėtų būti Rusija, likusi Europos dalis - Rusijos interesų zona. Pati Rusija save laiko unikalia civilizacija, jungiančia Europą ir Aziją, ir iš čia kildinama nemirštanti priešprieša Vakarams. Kadangi Rusija neturi ko pasiūlyti Vakarų pasauliui, išskyrus šiek tiek dujų ir tiek tiek baimės, tokia idėja galėtų būti įgyvendinta tik karinėmis priemonėmis. Ir tai sunkiai, nes net ir Ukrainos puolimas Rusijai sekasi prastai.

(27)
(6)
(21)

Komentarai (9)