[Žinios trumpai] Kyjive likviduoti du Kremliaus pogrindžio centrai ir net slaptų agentų grupė - štai ką jie veikė  ()

Ukrainos saugumo tarnybos praneša, kad Kyjive likviduota Rusijos agentų grupė ir sunaikinti du pogrindiniai SMS žinučių siuntimo centrai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos SBU išsiaiškino, kur Kyjive yra viena iš Kremliaus agentų vadaviečių ir ten sulaikė vietinį žmogų, kažkada užverbuotą apsišaukėliškų Donbaso respublikų atstovų.

Rusijos agentai Kyjive rinko informaciją apie Ukrainos ginkluotųjų ir teritorinės gynybos pajėgų judėjimą bei ginkluotę. Sulaikyta moteris teigė, kad vienoje Kyjivo ligoninėje yra dar vienas Rusijos agentas, kuris agituoja medicininį personalą padėti okupantams. Už tai jiems žadami aukšti postai okupacinėje valdžioje. Rusijos pajėgoms atsitraukiant nuo Kyjivo, regis, okupacinės valdžios jau nebus, o už Ukrainos išdavystę Kremliaus agentams teks atsakyti.

Be to, SBU sunaikino du telekomunikacijų biurus, iš kurių Ukrainos gynėjams ir vietinės valdžios atstovams buvo išsiųsta 3000 trumpųjų žinučių. Tos žinutės - apgaulė ir dezinformacija. Šiuo metu vyksta tyrimas, siekiant išsiaiškinti, kas dirbo šiuose centruose.

 

Rusijos pajėgoms traukiantis iš Ukrainos šiaurinių regionų, čia sukurtas agentų tinklas po truputį byra. Atrodo, kad rusai užverbuotus agentus paliko likimo valiai ir dabar tie tinklai bus likviduoti.

(134)
(3)
(131)

Komentarai ()

Susijusios žymos: