Labai gerą kainos/kokybės santykį turintis 27" ergonomiškas darbinis monitorius su 4K raiška ir super patogiu dalyku - 65 W įkrovimo lizdu („AOC U27P2CA“ apžvalga)  ()

Aukštam produktyvumui reikia aukštos kokybės įrankių. 27 colių monitorius „AOC U27P2CA“ yra sutvertas produktyvumui ir turi daug efektyviam darbui reikalingų savybių. Kokių? Paskaitykite apžvalgoje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„AOC U27P2CA“

Skubantiems: privalumai ir trūkumai

~ 415 €

 

Privalumai: 

  • Labai gera kaina;
  • Modernus minimalistinis dizainas;
  • Lengvai pasiekiami ir matomi valdymo mygtukai;
  • Labai plonas rėmelis šonuose;
  • super patogus dalykas - 65 W įkrovimo galią siūlantis USB lizdas;
  • vaizdo įrašai ir filmai ekrane atrodo išties puikiai;
  • 4K raiška, 50m:1 dinaminis kontrastas;
  • puikūs apžvalgos kampai - 178 laipsniai abiem kryptimis;
  • Kokybiškas stovas, leidžiantis pasukti monitorių į vertikalią padėtį;
  • USB lizdų gausa;
  • Akių nuovargį mažinančios savybės.

Trūkumai:

  • Standartinis stovas neleidžia monitoriaus sukioti į šalis;
  • Nėra paprasto būdo paslėpti laidus;
  • Valdymo rankenėle būtų patogesnis valdymo būdas,  mygtukų modulis ekonominės klasės 
  • Tai nėra idealus monitorius žaidimams - tik 60 Hz dažnis.

„AOC U27P2CA“ - tai 27 colių monitorius, sukurtas negalvojant apie žaidimus ar kitokias pramogas. Tai - stilingas ir funkcionalus darbo įrankis, pasižymintis moderniai paprastu dizainu, lengvu valdymu, didele lizdų įvairove ir kokybišku stovu. Tai - draugiškas pagalbininkas jūsų namų ar biuro darbo aplinkai.

„AOC U27P2CA“ bandėme kelias savaites ir galime apie jį papasakoti daugiau, bet pirmiausia techniniai parametrai:

„AOC U27P2CA“:

  • Ekrano tipas - IPS;
  • Tikroji įstrižainė - 27 coliai, 68,6 cm.;
  • Raiška - UHD (4K, 3840 x 2160 PX), 16:9;
  • Dažnis - 60 Hz;
  • Ryškumas - 350  cd/m²;
  • Kontrastas - 1000:1 tipinis ir 50 000 000:1 dinaminis;
  • Lizdai - 1 x „DisplayPort 1.4“, 2 x HDMI 2.0, USB-C 3.2, 4 x USB A, 3,5 mm audio (ausinėms ir mikrofonams).

Pakuotėje rasite patį „AOC U27P2CA“ monitorių ir jo stovą, instrukcijas su kompaktiniu disku, HDMI, USB-C ir laidus. Darbui „AOC U27P2CA“ paruošiamas be jokių įrankių - kaip jau šiais laikais įprasta, pridedamas stovas tvirtinamas labai paprastai rankomis.

Šis monitorius naudoja standartinį VESA 100 montavimą, todėl jį lengvai tvirtinsite ir prie kitų laikiklių. Pavyzdžiui, jį galite tvirtinti prie sienos ar ant pamėgto to paties standarto stovo. Kaip ir galima tikėtis, „AOC U27P2CA“ darbui paruošiamas labai lengvai - jokių staigmenų nepastebėsite.

Dizainas ir valdymas

„AOC U27P2CA“ pasižymi moderniu minimalizmu - šis monitorius puikiai įsilies į jūsų namų biurą. Jis neturi ypatingai ryškių dizaino bruožų, nes tai nėra žaidimams sukurtas įrenginys. Tiesios linijos, tik šiek tiek suapvalinti kampai ir šlifuotą metalą primenantis juodas paviršius atrodo solidžiai profesionaliai. Ypač gerai tai, kad „AOC U27P2CA“ turi labai ploną rėmelį - tik po ekranu esanti korpuso dalis (vadinamasis smakras) yra platesnė.

Plonas rėmelis šonuose patiks tiems, kurie naudoja kelis monitorius, nes ekranai bus arčiau vienas kito. Aišku, šalia pastačius du „AOC U27P2CA“ monitorius šoninių USB lizdų pora bus sunkiau pasiekiama, bet sunku įsivaizduoti, kad tai būtų didelė problema.

Kalbant apie lizdus, „AOC U27P2CA“ jų turi išties daug. Du šoniniai USB lizdai, kaip teigia gamintojas, yra pasiekiami net nepasilenkus pažiūrėti į monitoriaus nugarėlę. Žinoma, jei mintinai nežinote jų pozicijos, tikriausiai vis tiek turėsite pasilenkti ir pažiūrėti bent pirmą kartą. Čia greitai ir lengvai prijungsite USB atmintines ar kitus prietaisus. „AOC U27P2CA“ iš viso turi net 4 USB-A lizdus - du yra nukreipti į kairę, du - žemyn.

Šis monitorius taip pat turi ir „DisplayPort 1.4“, porą HDMI 2.0, 3.5 mm audio ir vieną USB-C 3.2 lizdą. Šį, beje, verta išskirti dėl vienos ypatingos savybės - prie šios jungties prijungtas nešiojamas kompiuteris ne tik perduos vaizdą į monitorių, bet ir bus įkraunamas iki 65 W galia. Šios savybės nereikėtų priimti kaip savaime suprantamos, nes daug monitorių apskritai negali įkrauti mobiliųjų įrenginių, o kai kurie siūlo vos 40 W įkrovimo galią.

„AOC U27P2CA“ valdomas po ekranu (vėlgi, smakre) esančiais mygtukais. Galbūt galima prisikabinti tik prie to, kad „AOC U27P2CA“ mygtukai yra labai ploni ir nelabai stabilūs - šis modulis galėtų būti kokybiškesnis, bet ir taip veikia gerai. Tiesa, galima nuspėti, kad daugybei žmonių mygtukai apskritai nėra priimtinas monitoriaus valdymo būdas. Pirštui reikia šokinėti nuo vieno mygtuko prie kito, kartais tenka palaukti ar pagalvoti, kuo patvirtinti vieną ar kitą funkciją. Rankenėlė daugeliui žmonių bus patogesnis būdas valdyti monitorių - ji yra intuintyvesnė, gali būti paslėpta ir naudojama net į ją nežiūrint.

Atskirai būtina pakomentuoti ergonomiką, kuri darbo monitoriams yra labai svarbi. „AOC U27P2CA“ yra tik 27 colių (68,6 cm) monitorius, todėl yra pakankamai lengvas ir labai sunkaus stovo jo stabilumui užtikrinti tiesiog nereikia. Pridedamas stovas leidžia reguliuoti monitoriaus aukštį 150 mm amplitudėje.

Pats mechanizmas neturi to slidaus šilkinio pojūčio kokiu pasižymi brangūs stovai, bet veikia gerai ir sustoja ten, kur nori naudotojas. Standartinis „AOC U27P2CA“ stovas taip pat leidžia pakreipti monitorių aukštyn-žemyn nuo -5 iki 35 laipsnių kampu, bet į šalis nesisukioja.

Daugeliui žmonių tai nebus didelė problema, nes šis įrenginys yra pakankamai lengvas ir prireikus į šoną jį galima pasukti su visu stovu. Kita vertus, taip galima subraižyti stalą, o kai kurie pedantai norėtų išlaikyti tiesią stovo pagrindo padėtį, o monitorių šiek tiek pasukti - jiems toks stovas nepatiks. Bet gerai tai, kad  „AOC U27P2CA“ galima pasukti į vertikalią padėtį - patikėkite, šia galimybe naudojasi labai daug žmonių.

„AOC U27P2CA“ su standartiniu stovu pasižymi nebloga darbo vietos ergonomika. Galbūt būtų smagu, jei stovas leistų lengviau paslėpti laidus, judėtų sklandžiau ir sukiotųsi į šalis, bet vos tik įkurdinsite šį monitorių ant savo darbo stalo jis į jūsų erdvę įsilies nepastebimai.

Vaizdo kokybė ir galimybės

„AOC U27P2CA“ yra tikras 4K (3840 x 2160 px) monitorius. Pikselių tankis - 1638 colyje. Tokio dydžio monitoriui tai - labai geras rezultatas. Tai išplečia „AOC U27P2CA“ galimybes - nors šis monitorius yra sukurtas darbui, vaizdo įrašai ir filmai jo ekrane atrodo išties puikiai.

Aišku, tai nėra OLED, o tik IPS ekranas, todėl juodos spalvos nėra idealiai juodos. Bet aukšta raiška pikselius paverčia nepastebimais net ir sėdint įprastu standartinio darbo stalo sukuriamu atstumu.

„AOC U27P2CA“ ekrano ryškumas - 350 cd/m². Tai nėra labai aukštas rodiklis, bet šis monitorius yra skirtas darbui turi atspindžius mažinantį paviršių, todėl daugeliui žmonių tokio ryškumo pakaks. Kita vertus, visada norisi, kad būtų geriau.

O kaip žaidimai? Na, „AOC U27P2CA“ nėra idealiai pritaikytas. 60 Hz dažnis savaime apribos žaidimų grafikos (ar vaizdo įrašų) greitį iki 60 kadrų per sekundę.

Be to, šio ekrano pikselių reakcijos laikas nėra labai aukštas - nė iš tolo neprilygsta tikriems žaidimų monitoriams.

„AOC U27P2CA“ tiesiog nebuvo sukurtas specialiai žaidimams, tačiau jis turi žaidimų nustatymus, yra pakankamai ryškus ir spalvingas 4K monitorius.

Žaidimai jame atrodo neblogai, nors galingesnių kompiuterių savininkai pasiges to aukštesnio nei 60 kadrų per sekundę greičio. Be to, ir plika akimi matomas greitai judančių objektų išsiliejimas - tai tiesiog nėra žaidimams skirtas monitorius, bet biuro pramogoms jis daugiau nei tinka.

IPS ekrano technologijos pasirinkimas iš tikrųjų turi daug privalumų. Pavyzdžiui, „AOC U27P2CA“ pasižymi puikiais apžvalgos kampais - 178 laipsniai abiem kryptimis. 1000:1 statinis ir 50M:1 dinaminis kontrastas taip pat yra neblogi rodikliai. Spalvos „AOC U27P2CA“ ekrane atrodo tikroviškai, nors jos atrodytų dar geriau, jei ryškumas būtų didesnis.

Papildomos funkcijos ir mažai žinomos savybės

Jau minėjome vieną naudingiausių papildomų „AOC U27P2CA“ funkcijų - šio monitoriaus USB-C lizdas siūlo 65 W įkrovimo galią. Tuo pačiu tas pats USB-C laidas naudojamas ir vaizdo perdavimui.

Apskritai, tiek dėl savo dydžio, tiek dėl galimybių „AOC U27P2CA“ yra geras namų monitorius nešiojamų kompiuterių savininkams, kurie dieną būna mieste, o grįžę prisijungia savo pagrindinį darbo įrankį prie monitoriaus ir kitų periferinių prietaisų.

„AOC U27P2CA“ turi du 2 W garsiakalbius. Aukšta kokybe jie nepasižymi ir iš tikrųjų skamba kaip pigus nešiojamas kompiuteris, bet vaizdo konferencijoms jie tinka. Aišku, esant galimybei geriau į 3,5 mm lizdą prijungti kokybiškas ausines.

Darbas biure vargina akis, bet „AOC U27P2CA“ gamintojas pagalvojo kaip padėti monitoriaus naudotojui. Šis monitorius išskiria mažiau žalingos mėlynos šviesos, kuri ne tik skatina akių nuovargį, bet ir sujaukia miego ritmus.

Sunku įsivaizduoti kaip, bet gamintojas teigia, kad nors „AOC U27P2CA“ mažiau šviečia mėlynai, šio prietaiso ekranas vis tiek pakankamai tiksliai rodo visas spalvas - jokio gelsvumo nepastebėjome. Be to, šis monitorius naudoja tiesioginės srovės (DC) apšvietimo panelę, todėl ekranas mažiau mirga - vėlgi, tai padeda sumažinti akių nuovargį.

Apibendrinimui

„AOC U27P2CA“ turi labai gerą kainos/kokybės santykį - pataupyta ten, kur galima ir kas mažiausiai erzins ir labai kokybiškas ten, kur tikrai reikia. Tad bendrai, tai puikus 4K monitorius, skirtas produktyviam darbui.

Labai gerai, kad jis turi tokį aiškų charakterį ir nebando apsimesti žaidimų monitoriumi, tačiau tuo pat metu išlaiko universalumą ir turi ką pasiūlyti pertraukų nuo darbo metu.

Be to, reikėtų pasakyti, kad 27 colių monitorius daugeliui žmonių bus daugiau-mažiau tobulo dydžio - vietos produktyvumui išties daug, o galvos per daug sukinėti nereikia. Juolab, kad ploni rėmeliai ir galimybė pasukti monitorių į vertikalią padėtį leidžia sukurti puikią dviejų „AOC U27P2CA“ monitorių sistemą.

Monitorius „AOC U27P2CA“ tiesiog yra patogus įrankis, turintis daug papildomų funkcijų, galintis įkrauti jūsų nešiojamąjį kompiuterį ir pasižyminti puikiomis ergonominėmis savybėmis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(2)
(0)
(2)

Komentarai ()