Rusija skelbia, kada naujasis „superginklas“ bus paruoštas naudojimui – „pagrindinis taikinys“ Europoje bus Londonas (Video)  (2)

JK dabar yra Maskvos „pagrindinis taikinys“, teigia vienas Rusijos parlamentaras.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pasak vieno aukšto Kremliaus pareigūno, Putinas ketina iki šio rudens dislokuoti savo bauginančią naują branduolinę raketą „Sarmat“.

Tarpžemyninė balistinė raketa (ICBM) „Sarmat“ (Vakaruose žinoma kaip „Satan II“, dar tiesiog vadinama „Šėtonu“) gali nešti 10 ar daugiau branduolinių galvučių ir gali pataikyti į taikinius JAV ir Europoje.

Ši žinia pasirodė Rusijos parlamentarui įspėjus Borisą Johnsoną, kad JK dabar yra Maskvos „pagrindinis taikinys“, atsižvelgiant į Londono nepajudinamą karinę ir politinę paramą Kijevui.

Rusijos ICBM buvo sėkmingai išbandytas praėjusią savaitę po daugelio metų delsimo ir atsirado tuo metu, kai didėja baimė dėl galimo branduolinio konflikto.

„Roscosmos“ vadovas Dmitrijus Rogozinas Rusijos valstybinei televizijai sakė, kad raketos „Sarmat“ bus bazuojamos Sibiro Užuro mieste, Krasnojarsko srityje, maždaug už 3 000 kilometrų į rytus nuo Maskvos.

Jos būtų dislokuotos ne vėliau kaip rudenį ir būtų patalpintos į tas pačias paliedimo šachtas, kaip ir sovietmečio „Vojevoda“ raketos, kurias jos turi pakeisti.

Rusijos kosmoso agentūros vadovas tvirtino, kad „superginklas“ yra istorinis įvykis, kuris garantuos Rusijos vaikų ir anūkų saugumą ateinančius 30–40 metų.

Rogozinas gyrėsi naujausio Kremliaus atominės ginkluotės papildymo galia ir diapazonu: „tai raketa, kuri yra daug galingesnė už kitus strateginius ginklus, įskaitant raketą „Minuteman III“, kurią turi JAV.

 

„Tiek pasauliniu mastu, tiek kovinių galvučių, kurios gali būti pristatytos į agresoriaus teritoriją, galia“.

„Roskosmos“ vadovas pridūrė: „Tai didžiulė mūsų dizainerių ir inžinierių sėkmė. Mes labai didžiuojamės“.

„Sarmat“ buvo sukurta Makejevo raketų centre. Teigiama, kad ji gali skristi hipergarsiniu greičiu, iki 25 500 km/h greičiu arba 20,7 machų greičiu, todėl ją labai sunku perimti.

„Satan II“ gali nešti iki 16 branduolinių kovinių galvučių, žinomų kaip MIRV, ir gali pataikyti į taikinius visame pasaulyje per valandą nuo paleidimo. Raketos nuotolis yra 18 000 km ir ji buvo praminta „labiausiai naikinančiu ginklu Žemėje“.

„Sarmat“ taip pat galės paleisti pirmąją Rusijoje hipergarsinę raketą „Avangard“, galinčią skrieti Žemės atmosferos viršūnėje daugiau nei dešimt kartų didesniu nei garso greičiu.

 

Rusijos prezidentas per visą savo karinę kampaniją Ukrainoje ne kartą grasino panaudoti branduolinį ginklą.

Saugumo ekspertai taip pat mano, kad karinga Rusijos branduolinė retorika paskatins kitas branduolinio ginklavimosi varžybas, šalims skubant stiprinti savo karinę gynybą.

Rusijos ekspertė ir buvusi Baltųjų rūmų patarėja žvalgybos klausimais Fiona Hill sakė, kad tokios šalys kaip Japonija ir Pietų Korėja „tikrai permąstys nebranduolinę poziciją ir priklausomybę nuo JAV [gynybos klausimais]“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(9)
(24)
(-15)

Komentarai (2)