[Žinios trumpai] Ukraina teigia, kad Rusija netoli sienos dislokuoja paleidimo įrenginius „Iskander-M“ – nauja Kremliaus taktika?  (1)

Rusija dislokavo mobiliuosius mūšio lauko raketų paleidimo įrenginius „Iskander-M“ 60 km atstumu nuo Ukrainos sienos, sekmadienį pranešė Ukrainos ginkluotųjų pajėgų generalinis štabas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Tuomet priešas padidino karių skaičių Belgorodo srityje, perkeldamas ir sutelkdamas papildomus dalinius“, – rašoma Ukrainos ginkluotųjų pajėgų kasdieniniame rytiniame pranešime.

„Remiantis turima informacija, paleidimo įrenginiai „Iskander-M“ buvo dislokuoti už 60 km nuo sienos su Ukraina“, – sakoma pranešime, tačiau daugiau informacijos apie sistemų vietą nebuvo nepateikta.

Belgorodas – miestas ir administracinis Rusijos Belgorodo srities centras, į šiaurę nuo sienos su Ukraina.

„Iskander“ – mobilioji balistinių raketų sistema, NATO kodiniu pavadinimu SS-26 „Stone“, pakeitė sovietinę „Scud“ raketą. Dviejų jo valdomų raketų nuotolis yra iki 500 km ir jos gali gabenti įprastas arba branduolines galvutes.

 

Rusija penktadienį pareiškė norinti kontroliuoti visą pietų Ukrainą. Kijivas teigė, kad tai rodo, kad Maskva turi platesnius tikslus nei deklaruojamas tikslas demilitarizuoti ir „denacifikuoti“ šalį. Ukraina ir Vakarai trečią mėnesį vykstančią invaziją vadina nepagrįstu agresijos karu.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(7)
(3)
(4)

Komentarai (1)