[Žinios trumpai] Rusijoje susidorota su mažiausiai dviem generolais, neaiškus Šoigu likimas – Putinas nebepasitiki niekuo  ()

„Valymai“, be kita ko, buvo vykdomi dėl V. Putino nuogąstavimų, kad Rusijos Federacijos planus pulti Ukrainą kažkas perdavė Vakarų žvalgybai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Nemažai buvusių artimų V. Putino sąjungininkų dingo nuo karo Ukrainoje pradžios, dalis jų – paslaptingomis aplinkybėmis. Jie prarado laisvę arba gyvybę.

Neliko nepastebėtas ir ilgalaikis Gynybos ministro Sergejaus Šoigu dingimas. Daugelis žiniasklaidos priemonių rašė, kad Rusijos Gynybos ministerijos vadovas turėjo sveikatos problemų. Gandus dar labiau pakurstė, kai jo dukra apkaltino V. Putiną „atribojant“ jos tėvą.

Dabar ministras vėl grįžo į viešąją erdvę. Tačiau „Bild“ primena, kad pirmieji vaizdo įrašai su tariamai „gyvu“ ministru daugelio buvo laikomi falsifikuotais.

Kitas V. Putino sėbras – FSB 5-osios tarnybos vadovas Sergejus Beseda – dabar yra Lefortovo kalėjime Maskvoje. Balandžio pradžioje jam buvo skirtas namų areštas, įtarus valstybės lėšų grobstymu.

„Bild“ patikslina, kad „valymas“ FSB buvo atliktas dėl V. Putino nuogąstavimų, kad kažkas iš slaptosios tarnybos galėjo perduoti Vakarų žvalgybai Rusijos Federacijos planus pulti Ukrainą.

Besedos suėmimas siunčia aiškų Putino signalą kitiems: jei mane išduosite, geriausiu atveju atsidursite kalėjime, rašoma leidinyje.

 

Kovo viduryje V. Putinas taip pat suėmė vieną aukščiausių Maskvos karinių vadų, Rusijos nacionalinės gvardijos vado pavaduotoją generolą Romaną Gavrilovą.

Oficialiai suėmimas nepatvirtintas. Rusijos žiniasklaida pranešė, kad Gavrilovas buvo atleistas.

Tačiau likus vos dienai iki tariamo Gavrilovo suėmimo, V. Putinas kreipdamasis į savo vyriausybę teisino karą Ukrainoje ir pasisakė prieš „išdavikus“.

Yra dvi generolo suėmimo versijos, sakė žurnalistas Hristo Grozevas: arba karinės informacijos nutekėjimas, dėl kurio žuvo žmonės, arba „lėšų švaistymas“.

 

Kaip rašė technologijos.lt, po nesėkmingos atakos Kyjive Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas nusprendė imtis vyriausiojo vado pareigų.

Nuo šiol Kremliaus vadovas asmeniškai duos įsakymus kare su Ukraina, o „Bellingcat“ žurnalistas Hristo Grozevas sakė: „Pamatysime po savaitės... Kuo daugiau jis asmeniškai dalyvaus, tuo blogiau bus strategijai“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(32)
(2)
(30)

Komentarai ()

Susijusios žymos: