[Žinios trumpai] Ukrainos stačiatikių bažnyčios kunigo košmaras Rusijos nelaisvėje: „Mane daužė, bandė išprievartauti ir grasino sukapoti dalimis“ (Video)  ()

Serhijus Chudynovičius yra Švenčiausiosios Mergelės bažnyčios kunigas, žinomas visuomenės veikėjas ir buvęs savanoris Chersone. Kovo 30-osios rytą vadinamosios „policijos“ atstovai pagrobė jį iš bažnyčios.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tos pačios dienos vakare Chudynovičius buvo paleistas. O apie tai, ką jam teko patirti nelaisvėje, kunigas paviešino savo „Facebook“ paskyroje.

„Mane mušė į kojas, smaugė, numovė džinsus, apatines kelnaites, bandė išprievartauti“ – pranešė Chudynovičius.

„Buvau apkaltintas dalyvavimu kariuomenės sabotaže ir neteisėta žvalgyba. Jie laužė man rankas, sakė, kad mano gyvenimas baigtas, kad mane sukapos dalimis, lazda daužė širdies srityje.“

Anot Chudynovičiaus, jam nedavė atsigerti, neleido eiti į tualetą, daužė į kojas, smaugė, rankas už nugaros surišo lipnia juosta.Tardymo metu vietoj vandens prievarta girdė degtine, grasino susidoroti su jo šeima. Chudynovičius prisipažino supanikavęs ir dėlto sutiko bendradarbiauti. Šiandien, prisipažino jis, jam dėl to labai gėda, todėl  nusprendė viską papasakoti viešai.

 

Po paleidimo, dar savaitę buvęs Chersone, balandžio 6 dieną kunigas persikėlė į Ukrainos kontroliuojamas žemes, kur, atvykęs į policijos komisariatą, parašė pareiškimą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(12)
(1)
(11)

Komentarai ()