[Žinios trumpai] Vokietijos Bundestagas triuškinančia persvara patvirtino sunkiosios ginkluotės tiekimą Ukrainai - O. Scholzo kėdė vis tiek kliba  ()

Balandžio 28 dieną Vokietijos Bundestagas pritarė sunkiosios ginkluotės tiekimui Ukrainai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

586 iš 693 dalyvavusių parlamento narių balsavo už, 100 buvo prieš, o 7 susilaikė. Prieš priimant sprendimą vyko beveik 70 minučių trukusios diskusijos.

Ginklų tiekimui pritarė valdančiosios koalicijos partijos ir opozicinis CDU/CSU blokas.

Priminsime, kad anksčiau Vokietija sutiko aprūpinti Ukrainą savaeigiais priešlėktuviniais pabūklais „Gepard“.

Vokietijos bendrovė „Rheinmetall Landsysteme“ paprašė federalinės vyriausybės leidimo tiekti Ukrainai 100 kovinių pėstininkų mašinų „Marder“.

Balandžio 21 dieną paaiškėjo, kad Olafo Scholzo nurodymu Vokietijos gynybos ministerija iš karinės pagalbos Ukrainai sąrašo išbraukė visą sunkiąją ginkluotę. Visų pirma iš sąrašo buvo išbraukti tankai „Leopard“, šarvuočiai „Puma“ ir „Marder“, šarvuočiai „Boxer“ ir „Fuchs“. Taigi sąrašas, kurį Ukraina pateikė Vokietijai, prašydama ginklų kovai su Rusijos okupantais, buvo sutrumpintas nuo 48 iki 24 puslapių.

 

Olafas Scholzas gali ir netekti savo posto dėl anksčiau išreikšto atsisakymo tiekti sunkiąją ginkluotę Ukrainai. Visų pirma, koalicijoje auga nepasitenkinimas kanclerio sprendimu, o opozicija jau kitą savaitę gali pareikšti nepasitikėjimą O. Scholzu.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(29)
(0)
(29)

Komentarai ()