[Žinios trumpai] „Pizd#nam viską“: rusų kareiviai pradėjo vogti iš savo kariuomenės ir apie tai giriasi tėvams (Video)  (2)

Perimtame pokalbyje rusų karys savo tėvui pasakoja, kaip vagia iš savo bendražygių ginklus bei daiktus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vagystės yra rusų karinės kultūros dalis, ilgą laiką puoselėjama tradicija. Tačiau įprastai rusai vagia civilių žmonių daiktus, kuriais bando kompensuoti atlyginimo trūkumą bei užglaistyti nepriteklių namuose. Galimybėmis vogti viliojami ir nauji savanoriai.

Tačiau vagystės iš savų nėra įprastos ir gali būti skaudžiai baudžiamos. Nepaisant to, rusų karys savo tėvui pasakojo, kad vagia ir iš kitų rusų karių.

„Čia yra pavogtas automatas. Iš savų pavogė. Ginklai registruojami kiekvienam. Turim ginklų, kurie priklausė šimtui ar trims šimtams. Lieka mums“, okupantas pasakojo tėvui. Ginklai imami iš žuvusiųjų, bet kartu pavagiami savoms reikmėms ir iš sužeistųjų. Okupantai, atrodo, tikisi juos parsivežti namo. Karys savo tėvui pasakojo, kad ginklai yra paslepiami, kad vėliau galėtų būti paimti. Tėvas paprašė jam pargabenti porą automatinių šautuvų ir pistoletų.

 

Rusai vienas iš kitų vagia ir naktinio matymo prietaisus bei termovizorius. Jie yra brangūs, juos galima parduoti medžiotojams ar įvairiems ginkluotės entuziastams ir juos lengva išvežti paslėptus šarvuotuose pėstininkų transporteriuose.

(60)
(5)
(55)

Komentarai (2)

Susijusios žymos: