[Žinios trumpai] Okupantai perimtame pokalbyje įvardino kiek beprotiškai daug jų jau žuvo - dar daugiau, nei skelbia Ukraina  ()

Balandžio 27 dienos rytą Ukraina oficialiai skelbė, kad per šį karą jau žuvo daugiau nei 22 tūkstančiai rusų karių. Šį skaičių labai sunku patikrinti, ypač kai kariai žūsta priešo teritorijoje ar yra sunaikinami kartu su šarvuota technika. Bent jau teoriškai, Rusija geriau žino žuvusiųjų skaičių, nes jie žino, kur ir kiek karių siuntė.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-04-28 [Žinios trumpai] Okupantai perimtame pokalbyje įvardino kiek beprotiškai daug jų jau žuvo - dar daugiau, nei skelbia Ukraina  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusija vengia skelbti oficialius duomenis. Tik netyčia kartais spaudoje pasirodo žuvusiųjų skaičius, kuris iš karto yra pašalinamas. Taip nutiko jau porą kartų ir abu kartus tas žurnalistų lyg netyčia paskelbtas skaičius buvo panašus ukrainiečių duomenims, bet ne identiškas jiems. Kitaip tariant, Rusijos žiniasklaidos priemonės nenusižiūrėjo statistikos iš ukrainiečių ir paskelbė labai panašius duomenis.

Dabar Ukrainos saugumo tarnybos skelbia įdomų perimtą okupantų pokalbį, kuris, atrodo, išduoda, kad tikrieji rusų nuostoliai yra dar didesni.

„Oficialiai yra viena, bet aš tau pasakysiu - 25 900 negyvų. Per prakeiktus 2 mėnesius“, skundėsi vienas okupantas. Jis taip pat teigė, kad žūsta ne tik žemesnio rango kariai. Pasak vieno iš perimto pokalbio dalyvių, brigados vadas buvo sunkiai sužeistas ir vėliau mirė Rusijoje.

 

Ukrainos saugumo tarnyba teigia, kad tokie pokalbiai neturėtų nieko stebinti, nes visi mato, kiek daug rusų iš tikrųjų yra nukaunami Ukrainoje. „Tiek daug, kad okupantai patys supranta, kad propagandos pasakos, pasakojamos per televiziją, neturi nieko bendro su realybe“, teigiama pranešime.

(80)
(0)
(80)

Komentarai ()

Susijusios žymos: