[Žinios trumpai] Rusijos veiksmai Ukrainoje rodo arba kvailumą, arba visišką rezervų nebeturėjimą – joks normalus karo vadas taip nedarytų  ()

Ekspertas pažymėjo, kad Rusijos vadovybė į Donbasą pasiuntė sumuštus karius, jie nebeveiksmingi.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusija jau savaitę bando agresyviai atakuoti Ukrainos ginkluotųjų pajėgų pozicijas, vadindama tai „antruoju specialiosios operacijos etapu“. Tačiau įsibrovėliai nesulaukė sėkmės ir reikšmingų rezultatų.

Tai pareiškė Sent Andrews universiteto strateginių studijų profesorius Phillipsas O'Brienas per „BBC Radio 4 Today“.

Analitikas pažymėjo, kad per plataus masto karą prieš Ukrainą Rusijos vadovybė rodė kvailumo ir beviltiškumo požymius. Kolosalūs okupantų nuostoliai praktiškai neleidžia pajudinti fronto linijos iš mirties taško.

Rusijos kariuomenė po daugybės nuostolių yra demoralizuota, todėl mūšiuose kariai nėra efektyvūs.

„Tiesą sakant, jie padarė labai nedidelę pažangą. Jie patyrė tiek daug nuostolių per Kyjivo kampaniją ir kitus puolimus... ir, kiek galime pasakyti, jie kovoja nelabai protingai“, – sakė O'Brienas.

Ekspertas pažymėjo, kad nugalėti užpuolikai buvo perkelti iš šiaurinės krypties į Donbasą. Kariuomenė buvo nugalėta, išsekusi ir neveiksminga.

„Šie kariai, kurie buvo išvežti iš Kyjivo, buvo nugalėti kariai – jie matė ir darė karo nusikaltimus, matė, kaip žmonės miršta, jie buvo išsekę, prarado įrangą. Tai, kad rusai neduoda taikos, yra kvailumo arba desperacijos požymis“, – apibendrino analitikas.

 

Anksčiau prezidento patarėjas Oleksijus Arestovičius pranešė apie dabartinę situaciją Rytų Ukrainoje. Anot Arestovičiaus, pagrindinės priešo pastangos ir toliau sutelktos į bandymus pajudėti iš Iziumo miesto Charkivo srityje į Slavjansko ir Kramatorsko miestus Donecko srityje, bandant šturmuoti Luhansko sritį.

Didžiosios Britanijos žvalgyba teigia, kad nors Rusija pasiekė tam tikrų teritorinių laimėjimų Donbase, Ukrainos pasipriešinimas buvo stiprus visomis kryptimis ir padarė didelę žalą Rusijos pajėgoms.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(63)
(0)
(63)

Komentarai ()

Susijusios žymos: