[Žinios trumpai] Kuleba skelbia apie istorinį lūžį ir radikalias permainas: Ukrainos kariuomenė kardinaliai keičia ginkluotę  ()

Ukrainos ginkluotųjų pajėgų perėjimas prie NATO ginkluotės jau vyksta.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tai pareiškė Ukrainos užsienio reikalų ministerijos vadovas Dmitrijus Kuleba.

Apibendrindamas darbo savaitę jis patikslino, kad sankcijų atžvilgiu Rusija susidurs su dar didesne izoliacija, o Ukrainos kariuomenė „turės su kuo kovoti“.

„Perėjome į visiškai naują etapą, apie kurį prieš du mėnesius niekas net nepagalvojo. Į kokybinį, iš esmės naują etapą: Ukrainos ginkluotųjų pajėgų apginklavimą NATO ginkluote, pagal NATO 2010 m. standartą. Ir tai jau vyksta“, – sakė D. Kuleba.

Anot jo, V. Zelenskiui pavyko įtikinti J. Bideną, kad atėjo laikas tai padaryti.

„Ir haubicos pirmiausia atkeliavo pas mus... bet tai tik pradžia. Pas mus ateis daug daugiau. Ir tai yra istorinis lūžis“, – paskelbė ministras.

D. Kuleba pabrėžė, kad Ukrainos kariuomenė yra greičiau linkusi išmokti valdyti naujus ginklus, nei šalys partnerės gali priimti sprendimus dėl šių ginklų tiekimo.

 

Užsienio reikalų ministerijos vadovas pridūrė, kad ukrainiečiai neturėtų pasiduoti naujausiems Rusijos grasinimams dėl galimo branduolinio ginklo panaudojimo, nes tai rodo, kad Maskva pripažįsta savo pralaimėjimą.

Kaip rašė UNIAN, Vokietija pagaliau pritarė sunkiosios ginkluotės perdavimui Ukrainai. Vokietijos gynybos ministrė Christina Lambrecht per viršūnių susitikimą JAV Ramšteino oro bazėje pareiškė, kad Berlynas pateiks Ukrainai 30 priešlėktuvinių tankų „Gepard“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(45)
(0)
(45)

Komentarai ()