[Žinios trumpai] Stebinantis Ukrainos kariuomenės profesionalumas: jau pirmoje treniruotėje su NATO haubica sudaužė taikinį ir iš karto nurodė, kaip reikia patobulinti ginklus valdančią programą  ()

Dabar mokymo programos bus išplėstos net tiems ginklų ir įrangos modeliams, dėl kurių Ukraina dar neturi politinių sprendimų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apie tai „Facebook“ pranešė Gynybos ministerijos vadovas Aleksejus Reznikovas, informuoja Censor.NET.

„Ilgą laiką bandėme įtikinti savo partnerius, kad Ukrainą patartina aprūpinti vakarietiška NATO standartus atitinkančia ginkluote. Perėjimas prie vakarietiškų kalibrų ir technologijų yra strateginis sprendimas, kuris pagaliau priimtas“, – sakė ministras.

Reznikovo teigimu, Ukrainos kariai jau kurį laiką įvaldo vakarietišką ginkluotę.

„Nereklamavome šio darbo, kad suteiktume komforto savo partneriams. Dabar mokymo programos bus išplėstos net tiems ginklų ir įrangos modeliams, dėl kurių Ukraina dar neturi politinių sprendimų. Kai bus priimti šie sprendimai, kuriais aš asmeniškai neabejoju, būsime pasiruošę. Beje, jau turiu įdomios patirties. Mūsų artileristai, kurie treniravosi su 155 mm haubicomis vienos iš šalių bandymų aikštelėje, pataikė į taikinį pirmu šūviu. Ir tada jie padėjo užsienio kolegoms patobulinti kompiuterinę programą, kuri valdo šią haubicą. Kas padarė atitinkamą įspūdį. Juk už nugaros mūsų kariai turi karo patirtį, tikrus mūšius, kur klaidos kaina – gyvybė“, – pridūrė gynybos ministras.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(103)
(0)
(103)

Komentarai ()