[Žinios trumpai] Centrinės Afrikos Respublika priėmė Bitcoin kaip oficialią valiutą: kritikai tai vadina „rimtu nusižengimu“  ()

Trečiadienį prezidentūra pranešė, kad Centrinės Afrikos Respublika priėmė bitkoiną kaip oficialią valiutą ir tapo pirmąja Afrikos ir tik antrąja pasaulio šalimi, kuri tai padarė.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Nepaisant didelių aukso ir deimantų atsargų, Centrinės Afrikos Respublika yra viena skurdžiausių ir mažiausiai išsivysčiusių pasaulio šalių, kuri jau daugelį metų kenčia nuo įvairių sukilimų.

Praėjusią savaitę parlamentas vienbalsiai priėmė kriptovaliutos naudojimą reglamentuojantį įstatymo projektą, sakoma pareiškime, kurį pasirašė prezidento Faustino-Archange'o Touaderos administracijos vadovas Obedas Namsio.

„Prezidentas remia šį įstatymo projektą, nes jis pagerins Centrinės Afrikos piliečių gyvenimo sąlygas“, – sakė O. Namsio agentūrai „Reuters“, nepateikdamas išsamesnių detalių.

Pareiškime jis pavadino jį „ryžtingu žingsniu atveriant naujas galimybes šaliai“.

Centrinės Afrikos Respublika yra viena iš šešių valstybių, naudojančių Centrinės Afrikos CFA franką – regioninę valiutą, kurią valdo Centrinės Afrikos valstybių bankas (BEAC).

Praėjusią savaitę du buvę šalies ministrai pirmininkai pasirašė laišką, kuriame išreiškė susirūpinimą dėl bitkoinų įvedimo be BEAC rekomendacijų, pavadindami tai „rimtu nusižengimu“.

„BEAC tuo pat metu, kaip ir visuomenė, sužinojo apie naujo kriptovaliutų įstatymo priėmimą Centrinės Afrikos Respublikoje“, – „Reuters“ sakė BEAC atstovas spaudai ir pridūrė, kad bankas dar neturi oficialaus atsakymo.

Salvadoras pernai tapo pirmąja pasaulio šalimi, priėmusia bitkoinus kaip teisėtą atsiskaitymo priemonę, tačiau įvedimą stabdė skepticizmas, o kovo mėnesį, kilus pasaulinės rinkos suirutei, jis atidėjo pasiūlytą bitkoinų obligacijų išleidimą.

 

Afrikos šalių vyriausybės laikosi įvairaus požiūrio į kriptovaliutų ir blokų grandinės technologijų reguliavimą.

Nigerijos centrinis bankas pernai uždraudė vietos bankams dirbti su kriptovaliutomis, prieš paleisdamas savo skaitmeninę valiutą eNaira.

Pietų Afrikos reguliavimo institucijos nagrinėjo galimą kriptovaliutų ir kitų blokų grandinės technologijų reguliavimą, o Tanzanijos centrinis bankas pernai sakė, kad rengia prezidento direktyvą dėl pasirengimo kriptovaliutoms.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(7)
(0)
(7)

Komentarai ()