[Žinios trumpai] Ekspertas: Ukraina faktiškai perėmė Izraelio patirtį, išpuoliai prieš Rusijos teritoriją sukels vidinę katastrofą  ()

Nuo pat didelio masto Rusijos invazijos pradžios Vakarai labai baiminasi, kad smūgiai Rusijai gali būtų vertinami kaip dingstis panaudoti branduolinį ginklą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Prasidėjus Rusijos plataus masto karinei invazijai į nepriklausomos Ukrainos teritoriją, Vakarų partneriai leido suprasti, kad Ukraina turėtų gintis tik savo teritorijoje, tačiau vėliau pareiškė, kad Ukraina gali gintis ir ne savo teritorijoje.

Tai interviu UNIAN pareiškė karo istorikas Michailas Žirochovas.

„Nuo pat didelio masto Rusijos invazijos pradžios Vakarai labai bijojo, kad smūgiai Rusijai bus vertinami kaip dingstis panaudoti branduolinį ginklą“, – pažymėjo ekspertas, primindamas, kad Vakarų lyderiai pakeitė savo retoriką.

„Galima daryti prielaidą, kad jie arba gavo informaciją apie tikrąją Rusijos branduolinio ginklo būklę, arba amerikiečiai pateikė veiksmų planą branduolinės grėsmės atveju“, – pažymėjo ekspertas.

Atsakydamas į klausimą, ar Ukraina gali būti susijusi su gaisrais okupacinės šalies teritorijoje, ekspertas pažymėjo: „Ukrainos gynybos ministerija šiandien faktiškai perėmė Izraelio patirtį, kai Izraelio gynybos ministerija nekomentuoja jokių Izraelio kariuomenės operacijų užsienyje. Išpuoliai Rusijos teritorijoje sukels vidinę katastrofą. Juk dvidešimt metų į Rusijos kariuomenę buvo investuota daug pinigų – tai „antroji pasaulio armija“. Bet paaiškėjo, kad Ukraina, kuri net nėra NATO narė, gali prasiskverbti į Rusijos oro gynybą“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(155)
(0)
(155)

Komentarai ()

Susijusios žymos: