[Žinios trumpa] Tai neabejotinai rekordas karyboje – Rusija demonstruoja tokias netektis, kokių nėra patyrusi jokia kita pasaulio valstybė  ()

Dešimtasis Rusijos generolas žuvo per kautynes netoli Iziumo miesto šiaurės rytiniame Charkivo regione, pranešė Ukrainos kariuomenė.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-05-04 [Žinios trumpa] Tai neabejotinai rekordas karyboje – Rusija demonstruoja tokias netektis, kokių nėra patyrusi jokia kita pasaulio valstybė  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Paskaičiuota, kad Kremlius praranda „vieną generolą per savaitę“. Tai žvėriškai daug.

Pranešama, kad generolas majoras Andrejus Simonovas žuvo po to, kai šeštadienį, balandžio 30 d. Ukrainos pajėgos apšaudė jo vadavietę iš artilerijos. Per bombardavimą taip pat buvo sunaikinta daugiau nei 30 Rusijos šarvuočių, įskaitant tankus. Socialiniuose tinkluose išplitusiuose vaizdo įrašuose matyti, kaip į komandų postą pataikė raketos, paleistos iš daugkartinio paleidimo raketų sistemos „Grad“.

Prezidento patarėjas Oleksijus Arestovičius viename interviu sakė, kad per raketų ataką taip pat žuvo apie 100 Rusijos karių.

Atrodo, kad Kremliaus vyresniųjų vadų netekimo tempas nustato naujus rekordus šiuolaikinėje karo istorijoje.

Užsienio korespondentas Ianas Birrellas socialiniame tinkle „Twitter“ pažymėjo: „Rusija per savaitę praranda vidutiniškai vieną generolą, o tai turėtų būti beveik beprecedentis tokių aukšto rango pareigūnų netekimo lygis“.

 

Didelis aukų skaičius tarp vyresniųjų karininkų taip pat rodo žemą eilinių moralę, Express.co.uk sakė buvęs Estijos generolas.

Riho Terras sakė, kad vyresnieji vadai turi eiti į frontą, kad pabandytų motyvuoti savo karius. Nežiūrint to „Rusijos kariuomenės dvasia vis dar merdėja“.

„Kodėl žuvo tiek daug aukšto rango vadų, generolų?“

„Nes jie turi eiti su kariuomene į frontą ir bandyti paskatinti kariuomenę kautis ir galiausiai būna patys nužudyti.“

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(66)
(2)
(64)

Komentarai ()

Susijusios žymos: