[Žinios trumpai] Donbase Ukraina daro stebuklus: Rusija jau puola maksimaliai, naudojamos visos pajėgos, visi rezervai  ()

Ždanovas atkreipė dėmesį į galingas Ukrainos ginkluotųjų pajėgų gynybines priemones. Didžiulis Rusijos puolimas Donbase gali baigtis gegužės 9-osios išvakarėse. Donbasas vis dar laikosi tik dėl efektyvios ir galingos Ukrainos kariuomenės gynybos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tai pareiškė karo ekspertas Olegas Ždanovas, praneša svetainė „Today“.

Anot jo, Ukrainos ginkluotosios pajėgos neleidžia priešui sustiprinti savo puolimo pajėgumų visu mastu.

„Jie laikysis dar kelias dienas. Tada reikės pauzės, nes kariai išsekę, ir kažkokiu būdu reikia pasipildyti rezervus. Mums tai gynybos operacija, kurią mes vykdome gana sėkmingai“, – sakė Ždanovas.

Tai, kas dabar vyksta šalies rytuose, Ždanovas vertina kaip „pragarišką pragarą“.

„Tačiau ši didžiulė ataka prieš Donbasą yra tokia, kokia yra. Mes padarėme taip, kad privertėme juos sustoti čia. Todėl ji vyksta taip – jums ir man lėtai, bet Ukrainos ginkluotosios pajėgoms – labai intensyviai“, – sakė Ždanovas.

Jis pridūrė, kad per dieną kiekviena pozicija patiria nuo septynių iki dešimties atakų, o tai yra tikrai galingas puolimas.

„Šis puolimas gali baigtis gegužės 9-osios išvakarėse, nes jėgos baigiasi, kaip ir esami rezervai. Kaip sakė mūsų vyriausiasis vadas, okupantai jau atvežė visą rezervą į Ukrainos teritoriją, o tada prireiks veiklos pauzės“, – sakė Ždanovas.

 

Ukrainos ginkluotųjų pajėgų kontrpuolimo perspektyvas ekspertas sieja su Vakarų ginklų tiekimu. Kai tik jų užteks ir bus parengtas karių grupavimas, tada kontrpuolimas ir suaktyvės. Ždanovo prognozėmis, tai įvyks ne anksčiau kaip birželio mėnesį.

Kiek anksčiau Didžiosios Britanijos žvalgyba pranešė, kad Rusijos kare prieš Ukrainą dalyvauja apie 65 % sausumos pajėgų, iš jų ketvirtadalis yra sunkios būklės.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(114)
(3)
(111)

Komentarai ()

Susijusios žymos: