[Žinios trumpai] Katastrofiška Moldovos situacija: 2 valandos iki totolaus pralaimėjimo (Video)  ()

Moldovai kyla grėsmė iš Rusijos okupuoto regiono – Uždniestrės, o su agresoriaus parama šalies sostinė Kišiniovas gali būti užimtas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kišiniovo gynyba truks ne ilgiau kaip dvi valandas.

Šią prognozę „Radio NV" išsakė Analitinio centro „Ukrainos prizmė" vykdomojo direktoriaus pavaduotojas Serhiy Gerasimchuk.

Jis priminė, kad Moldova nekontroliuoja Uždniestrės, nes ją de facto okupavusi Rusija.

„Kalbant apie galimybes išlaikyti ramią situaciją pačioje Moldovos Respublikos teritorijoje, kurią kontroliuoja vyriausybė, čia galima sakyti, kad karinės operacijos atveju, karinės agresijos atveju, puolimas iš pačios Uždniestrės dėl pajėgų, kurias ten turi Rusija ir nelegalių ginkluotų pačios Uždniestrės formacijos, padėtis Moldovoje nėra labai gera. Pavyzdžiui, mano kolegos iš Moldovos sako, kad Kišiniovo gynyba truks ne ilgiau kaip dvi valandas – tai laikas, kurio reikia norint pasiekti Kišiniovą nuo administracinės sienos su Uždniestre“, – sako jis.

Kalbėdamas apie politinius neramumus ir destabilizavimo bandymus Moldovoje, Gerasimčiukas paaiškino, kad šiuo atveju yra galimybė tam tikros pagalbos iš Rumunijos pusės.

 

„Tai nebus karinė pagalba, bet bent jau žandarmerijos pagalbos galima tikėtis. Tačiau kyla klausimas, ar tai įpils žibalo į ugnį, nes jei prisiminsime Uždniestrės konflikto istoriją, vienas iš jo raktų buvo tai, kad Uždniestrės gyventojus gąsdino „rumunų naciai“, kurie ateis ir pažeis rusakalbių teises“, – pridūrė jis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(19)
(7)
(12)

Komentarai ()