[Žinios trumpai] Ekspertas apie sprogimus Rusijos pasienio regionuose: mes dar net nepradėjome, ten greitu laiku užvirs tikras pragaras (Video)  (1)

Ukrainos karo ekspertas Olegas Ždanovas teigia, kad Ukrainoje jau veikia stiprus partizaninis tinklas. Ir rusų strateginiams objektams tai yra bloga žinia.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Keisti gaisrai Rusijoje tęsiasi. Naktį degė  „Prosveščenije“ spaudos sandėlis netoli Maskvos, Permėje užsiliepsnojo gamykla, kurioje gaminamos raketos  „Grad“ ir  „Smerch“ salvinės ugnies sistemoms. Rusijoje labai dažnai kyla gaisrai strategiškai svarbiuose objektuose - degalų saugyklose, sandėliuose, kariniuose objektuose, tyrimų centruose ir elektrinėse. Dažnai jie kyla netoli sienos su Ukraina.

Tačiau Ždanovas teigia, kad tie gaisrai Rusijoje nėra Ukrainos darbas. Pasak jo, tai - pačių rusų reakcija į būsimą mobilizaciją. Tačiau Ukraina irgi nesnaudžia. Ždanovas mano, kad geležinkelio tiltas Melitopolyje sugriuvo ne be Ukrainos specialiųjų operacijų pajėgų pagalbos. Taip griaunamos logistikos linijos, o tai apsunkina karinių operacijų galimybes.

„Amunicijos ir degalų sąnaudos tokio intensyvumo kovose yra beprotiškos. Viena, kai amunicijos ir degalų pilnus vagonus veža traukinys. Visai kas kita, kai sunkvežimių kolonos turi būti pakrautos ir keliauti pirmyn. Negana to, ir sunkvežimiai gali sugesti ar sudegti nepasiekę tikslo“, teigia Ždanovas. Jo teigimu, naikinti sunkvežimius yra lengviau nei traukinius.

 

Ždanovas mano, kad gaisrai Brianske nėra Ukrainos darbas, nes jie vyksta tiesiog per toli, bet jie tikrai turi įtakos rusų psichologinei būklei. Be to, Rusija greičiausiai ruošiasi dalinei mobilizacijai, o tai tik padidins teroristinių išpuolių grėsmę.

„Jie nervinasi. Jei įves karo padėtį ir mobilizaciją regionuose prie Ukrainos, panika plis ir daug žmonių trauksis gilyn į Rusiją. Tai nėra faktas, kas mobilizacija suveiks“, teigė Ždanovas.

(38)
(0)
(38)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: