[Žinios trumpai] Oficialu: Ukraina nukovė dar vieną generolą ir 200 Rusijos karių – paaiškėjo ir Gerasimovo likimas  ()

Pasitvirtino informacija apie asmeninį Rusijos generalinio štabo vado buvimą Charkivo srities Iziumo rajone, šalia kurio Ukrainos ginkluotosios pajėgos dabar didvyriškai sulaiko priešą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos vidaus reikalų ministro patarėjas Viktoras Andrusivas sakė, kad Rusijos ginkluotųjų pajėgų generalinio štabo viršininkas Valerijus Gerasimovas tikrai buvo Iziumo srityje, tačiau jo sužalojimo įrodymų nėra.

„Neturime patvirtinimo, kad Gerasimovas buvo sužeistas. Be to, jau turime tam tikrą patvirtinimą, kad jis nebuvo sužeistas", – sakė Ukrainos vidaus reikalų ministro patarėjas.

Jis taip pat pažymėjo, kad pasitvirtino informacija apie asmeninį Rusijos generalinio štabo vado buvimą Iziumo rajone, Charkivo srities mieste.

Pasak pranešimo, Rusijos kariuomenės generalinio štabo viršininkas generolas Valerijus Gerasimovas nuvyko į Rusijos kontroliuojamą Iziumo miestą prie mokyklos, kurioje yra rusų kariai.

Ukrainos pareigūnai sužinojo apie vizitą ir šeštadienį surengė išpuolį, per kurį žuvo apie 200 Rusijos karių ir generolas, bet ne Gerasimovas, kuris jau buvo išvykęs į Rusiją, rašoma „New York Times“ pranešime, kuriame cituojami neįvardinti Ukrainos ir JAV pareigūnai.

 

Pranešama, kad Gerasimovas yra vienas iš trijų žmonių (kiti Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas ir gynybos ministras Sergejus Šoigu), kurie suplanavo invaziją į Ukrainą. Apsilankymas priešakinėse linijose yra neįprastas tokio aukšto rango pareigūnui.

Gerasimovas lankėsis Ukrainoje norėdamas „pakeisti“ Rusijos puolimo rytinėje šalies dalyje kursą, teigiama pranešime. JAV pareigūnai ataskaitoje teigė, kad Gerasimovas Ukrainoje buvo bent „porą dienų“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(78)
(4)
(74)

Komentarai ()

Susijusios žymos: