[Žinios trumpai] Ukrainoje sparčiai vyksta abiejų pusių taktinis perėjimas prie priešpriešinės ugnies: tai naujas karo etapas, JAV karo ekspertai aiškina, kaip tai vyks (Diagramos)  (4)

Vakarų artilerijos tiekimas Ukrainai pakeis karą, rašo „The Washington Post“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vakarų artilerijos tiekimas į Ukrainą pakeis karą su Rusija.

Apie tai „The Washington Post“ rašo, remdamasis karo analitikais ir oficialiais Amerikos valdžios atstovais.

JAV ir Kanados haubicos, vykstančios į Ukrainą, velkamos ant priekabų, o Prancūzijos sukurtos sistemos, vadinamos savaeigėmis haubicomis CAESAR, šaudo tais pačiais 155 mm sprogstamaisiais sviediniais.

Vien Jungtinės Valstijos Zelenskiui jau pažadėjo apie 190 000 artilerijos sviedinių ir 90 haubicų jiems iššauti.

Tikimasi, kad įvairių vakarietiškų artilerijos dalių panaudojimas paspartins abiejų pusių taktinį perėjimą prie vadinamosios priešpriešinės ugnies panaudojimo, kai karinės pajėgos ieško priešo artilerijos, nustato jos vietą ir atakuoja, teigia analitikai.

„Jūsų tikslas yra surasti priešo artileriją ir ją sunaikinti. Tai yra ugnies nukreipimo esmė. Kai tik prasideda priešpriešinių baterijų kova, tu šauni ir pabėgi. Jūs nedelsiate ir nesileidžiate, kad priešo ugnis būtų nukreipiami į save“, – sakė į trijų žvaigždučių jūrų pėstininkų korpuso generolas ir buvęs artilerijos karininkas George'as Flynnas.

 

„Problema, kurią Ukraina ir jos Vakarų sąjungininkai norėtų primesti rusams, yra ta, kad jie niekada nepasitiki, kad štabas, pagrindinės šaudmenų sandėlis ar svarbi šaudymo platformų grupė gali stovėti labai ilgą laiką“, – sakė Scottas Bostonas, buvęs JAV armijos lauko artilerijos karininkas.

Artilerijos padaliniai dažnai yra užmaskuoti kamufliažu ar kitokiomis priedangomis, todėl jiems aptikti gali prireikti žvalgybos, dronų ir radaro. Būtent už tai Vakarai aprūpina Ukraina bepiločiais orlaiviais ir antibateriniais radarais.

 

Markas Kanchianas, išėjęs į pensiją jūrų pėstininkų pulkininkas mano, kad Ukraina gaus daugkartinio paleidimo raketų artileriją iš JAV, pavyzdžiui, M142 HIMARS, tiksliai valdomą, labai mobilią artilerijos raketų sistemą, kurią naudoja JAV armija ir jūrų pėstininkų korpusas.

Tokie ginklai greitai iššauna sviedinius, o tai yra naudinga šaudant į priešo artilerijos pajėgas, kol jos pakeičia vietą.

„M777 yra puikus pavyzdys, kaip sąjungininkės, turinčios šį pajėgumą, gali susiburti ir reaguoti į skubų Ukrainos poreikį“, – sakė Kanados gynybos ministrė Anita Anand. „Ir tai modelis, kurį ir toliau naudosime ateityje.“

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(34)
(1)
(33)

Komentarai (4)

Susijusios žymos: