[Žinios trumpai] Karo ekspertas: Rusijos kariai namo negrįš - Gynybos ministerija tiesiog bijo juos sugrąžinti  ()

Kaip turėtų jaustis tie rusų kariai, kurie vieną dieną pabunda Ukrainoje ir supranta, kad niekas jų ten nekvietė, niekam jie ten nereikalingi, ir milijonai vietinių meldžiasi, kad ukrainiečių artilerijos smūgiai būtų tikslūs?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Dar invazijos pradžioje rusai karo belaisviai teigė, kad atvykę į Ukrainą nerado jokių nacistų ir nebesuprato, už ką jie ten kariauja. Vienas karo belaisvis emocingai prašė išsaugoti rusų karių gyvybes, kad jie grįžę galėtų papasakoti, ką matė. Tačiau dabar skelbiama, kad Rusijos Gynybos ministerija nenori, kad namo grįžtų visi jų kariai.

Apie tai kalbėjo karo ekspertas Leonidas Poliakovas. Pasak jo, keisti incidentai Brianske, Belgorode ir Kurske yra provokacijos, skirtos dalinei ar visiškai mobilizacijai paskelbti. Poliakovas mano, kad vyksta ideologinis paruošimas - propagandistai jau nebekalba apie „specialiąją karinę operaciją“, o apie visišką Rusijos karą prieš NATO.

Poliakovas pastebėjo ir tai, kad rusų kariams vietose duotas įsakymas išlaikyti liniją, jei Ukrainos pajėgos kontratakuotų. Taktinis atsitraukimas būtų protingesnis žingsnis iš rusų pusės, bet karo ekspertas mano, kad rusų kariai namuose nebėra laukiami

„Rusijos karių moralinė ir psichologinė būklė tokia, kad niekas jų į Rusiją negrąžins. Gynybos ministerija bijo grąžinti juos namo“, teigia Poliakovas. Pasak jo, šie kariai matė betikslį karą, vagystes, pasidavimą ir dezertyravimą. Jei jie grįžtų namo, jie pradėtų pasakoti visiems, ką matė. Todėl dabar Rusija yra pasiruošusi juos paaukoti.

„Kol jie žūva Ukrainoje, Rusija vykdys greitą dalinę ar pilną mobilizaciją, priklausomai nuo situacijos“, teigia Poliakovas.

 

Ukraina skelbia, kad nuo invazijos pradžios jau žuvo 23800 rusų karių. Dar daugiau jų buvo sužeisti arba bent jau matė tą pragarą. Dešimtys tūkstančių rusų karių grįš namo ir pradės pasakoti apie nacius, kurių nematė, vietinius gyventojus, kurie jų nepasitiko su gėlėmis, vagystes ir demoralizuotus saviškius. Anksčiau ar vėliau pirštai pasisuks į Kremlių ir seni atsakymai į klausimą „Kodėl?“ nebetiks. Todėl Rusija tikriausiai nenori, kad didelė jos karių dalis grįžtų namo.

„Jų kovinės atsargos senka, o Ukraina ir toliau pildo rezervą ir renka ginklus“, teigia Poliakovas.

(77)
(2)
(75)

Komentarai ()

Susijusios žymos: