[Žinios trumpai] Arestovičius: iš Rusijos plūsta bomžai su automatais – galutinai baigiasi karinė logika, bus kaip Kinija prieš Korėją  (1)

Pasak Ukrainos prezidento patarėjo, Rusija jau dabar vykdo pagreitintą mobilizaciją, tačiau daugiausia verbuojamas „socialinis dugnas“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos prezidento patarėjas Oleksijus Arestovičius išpranašavo neišvengiamą Rusijos puolimo Ukrainoje žlugimą ir kas bus po jo.

Jis įsitikinęs, kad dabartiniai įsibrovėlių bandymai veržtis į priekį Kryvyj Riho ir Iziumo kryptimis bus nesėkmingi: priešas tik išnaudos savo jėgas.

„Ir sekantis klausimas bus, iš kur gauti daugiau pajėgumų? Kur jie gali gauti šį potencialą? Dabar Rusijoje bandoma paspartinti mobilizaciją. Turite suprasti, kokia tai mobilizacija, nes jie negali sukurti naujų padalinių, tai neveiks. Iš esmės verbuojamas „socialinis dugnas“... Publika, kuri atrenkama, atleiskite, beveik po tvora ir, žinoma, neturi jokių karinių specialybių“, – kalbėjo Arestovičius.

Prezidento patarėjas pridūrė, kad Rusijos Federacijos vadovybė gali paskelbti kažką panašaus į „Stok už didžią šalį“ ir mesti visą šį „išslaptintą elementą“ į Ukrainą.

„Paradoksas yra tas, kad savanorių tikrai pakanka. Bet su tokia technika, kuri dabar paskubomis gaivinama, 60-ųjų automobiliais ir panašiai, mesti čia puolimą beveik per visą mūsų sienos perimetrą, yra labai juokinga. Na, tai bus Zerg rush, kaip sakoma, tai yra kinų puolimas Korėjos karo metu, kai į mūsų pozicijas lipa krūva žmonių su PPSH ginklais“, – palygino Arestovičius.

 

„Sprendžiant iš kai kurių tendencijų, mūsų žiniomis, Rusijos vadovybė tam ruošiasi kariniu lygiu. Galite bandyti eiti į šį puolimą, trečią kartą iš eilės, tik su absoliučiai nepasiruošusiais kariais, kurie neturi nei karinių specialybių, nei kovinio koordinavimo, nieko. Tiesiog benamiai su automatais, kuriuos čia išmes, visokie samdiniai ir taip toliau“, – pridūrė jis.

Arestovičius prognozuoja, kad Ukraina sugebės sustabdyti tokį puolimą, ypač su naujais ginklais iš Vakarų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(124)
(2)
(122)

Komentarai (1)