[Žinios trumpai] Jaunas Ukrainos karys šaltakraujiškai su sovietine raketa numušė „Su-34“: papasakojo, kaip jam tai pavyko  ()

Ukrainos jūrų pėstininkas Dmitrijus numušė rusų „Su-34“ sovietine raketa „9K38 Igla“. Šis ginklas naudojamas nuo 1981 metų, tačiau naikintuvas-bombonešis nuo jo nėra apsaugotas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Dmitrijus papasakojo, kaip jam pavyko sunaikinti labai brangų dviejų variklių naikintuvą-bombonešį.

„Po misijos jūroje, turėjome grįžti į vieną bazinį tašką. Sustojome uoste ir krovėmės. Buvome ką tik baigę darbą, kai pamačiau 2 rusų „Su-34“ išnyrančius iš debesų. Jie skrido labai greitai, mes jų negirdėjome ir stebėti juos dėl debesų buvo sunku. Jie iššovė kelias raketas į miestą ir vėl pasislėpė debesyse. Aš tai mačiau ir supratau, kad jie grįš antrajam smūgiui“, pasakojo Dmitrijus.

Jis neklydo - „Su-34“ pora grįžo, o karys jų jau laukė su nuo peties paleidžiama „Igla“. Vos sulaukęs galimybės Dmitrijus paleido raketą.

„Visi mano pojūčiai atsijungė, mano galva buvo šalta, mano rankos viską atliko pačios. Tikriausiai nuolatinių mokymų dėka ir instinktų“, pasakojo Dmitrijus. Vienas „Su-34“ buvo sėkmingai numuštas. Viena „Igla“ raketa yra verta 60-80 tūkstančių dolerių, bet vienas „Su-34“ yra vertas bent 40 milijonų. „Su-34“ tarnauja tik nuo 2014 metų ir Ukrainoje ne vienas toks jau yra nukritęs.

 

Skaičiuojama, kad Rusija Ukrainoje prarado bent 7 „Su-34“ naikintuvus-bombonešius. Rusija iš viso turi 131 tokį lėktuvą. Taigi, greitai karas Ukrainoje kainuos 10 % šios flotilės. Keista? Galbūt, turint omenyje, kokie modernūs „Su-34“ turėtų būti. Tačiau Rusijos karo aviacijos nuostoliai Ukrainoje yra milžiniški. Vien iš nuotraukų žurnalistai suskaičiavo, kad Rusija Ukrainoje jau neteko 10 % savo turėtų „Ka-52“ sraigtasparnių. Realus skaičius gali būti daug didesnis.

(257)
(12)
(245)

Komentarai ()

Susijusios žymos: