[Žinios trumpai] Dar vienas didelis Putino fiasko Ukrainoje: visiškai žlugo „referendumas“ Chersono srityje, skelbiama, kas čia nutiko  ()

Idėja surengti „referendumą“ Chersono regione žlugo.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Ukrinform“ duomenimis, apie tai feisbuke paskelbė Ukrainos rinkėjų komiteto regioninės organizacijos pirmininkas Dementijus Belijus.

„Kodėl kolaborantai Chersone nuo vakar skelbia, kad „net neketina rengti referendumo“? Labai paprasta. Jiems nepavyko surengti šio „referendumo“, – rašė Belijus.

Jis pažymėjo, kad biuletenius galima atspausdinti ir platinti ant šarvuočių ar „Tigrų“. Bet norint organizuoti balsavimą, reikia daug komisijos narių.

Ir kas nors turėtų siųsti žmones į šias komisijas – partijas ar visuomenines organizacijas, ar Deputatų tarybas. Šiam sudėtingam procesui akivaizdžiai neužtenka nedidelio „išdavikų būrelio“, kuriuos įsibrovėliai sugebėjo užverbuoti per du okupacijos mėnesius, pažymėjo Ukrainos rinkėjų komiteto regioninės organizacijos pirmininkas Dementijus Belijus.

Anot jo, be komisijų narių, be pareigūnų, kurie turi bent kelis rinkėjų sąrašus, be agitatorių, kurie pasakys, kad „balsavime būtina dalyvauti“, be žiniasklaidos, informacinių plakatų – „be visos šitos krūvos žmonių neįmanoma suorganizuoti balsavimą.“

Tūkstančiai rusų kareivių negalės nustoti kariauti, kad išleistų biuletenius visuose regiono kaimuose ir miestuose, o paskui suskaičiuotų balsus, sako Belijus.

 

O svarbiausia, anot jo, kad didžioji dauguma regiono gyventojų yra priešiškai nusiteikę idėjai paskelbti nepriklausomą Chersono respubliką.

„Todėl kolaborantai dabar skelbia, kad „neketino“ rengti referendumo... Nes jie jau žino, kad „referendumo“ idėja Chersono srityje žlugo. Chersono sritis yra Ukrainos“, – sakė jis.

Belijus taip pat pabrėžė, kad nei Ukrainos teisės aktuose, nei šalies agresorės teisės aktuose, nei tarptautiniuose dokumentuose nėra teisinio pagrindo referendumui.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(133)
(1)
(132)

Komentarai ()

Susijusios žymos: