[Žinios trumpai] Neutralizuota itin slapta priešo sabotažo ir žvalgybos grupė: planavo žiaurią ataką – pavogti „Stinger“ ir vėliau numušti keleivinį lėktuvą  ()

Ukrainos saugumo tarnyba (SBU) atliko kelių etapų specialiąją operaciją, kurios metu neutralizavo itin slaptą priešo sabotažo ir žvalgybos grupę. Rusijos ginkluotųjų pajėgų generalinio štabo agentai rengė teroro aktą – planavo virš Rusijos ar Baltarusijos teritorijos numušti keleivinį lėktuvą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pažymima, kad okupantai ketino nepagrįstai apkaltinti Ukrainą ir Vakarų partnerius užpuolus lėktuvą. Norėdami įvykdyti provokaciją, užpuolikai norėjo apšaudyti civilinį lėktuvą iš nešiojamos priešlėktuvinės raketų sistemos (MANPADS) „Stinger“.

„Siekdami pavogti ir nelegaliai gabenti svetimus MANPADS į užsienį, šalies agresorės slaptųjų tarnybų atstovai davė užduotį savo žvalgybos grupei. Priešo grupę sudarė du dvigubi agentai ir jų užverbuotas bendrininkas“, – teigiama SBU pranešime.

Nustatyta, kad ji anksčiau dalyvavo organizuojant daugybę teroristinių išpuolių Odesos srityje, dėl kurių yra ieškoma.

Priešo agentai, prisidengę patriotiškai nusiteikusiais savanoriais, bandė užmegzti ryšius su ginkluotųjų pajėgų atstovais. Siekdami užmegzti „pasitikėjimo“ santykius, jie Ukrainos kariškiams suteikė patikimą informaciją apie kadyrovcų okupacinių dalinių pozicijas ir judėjimą.

 

Taip pat pažymima, kad ateityje Rusijos agentūra planavo panaudoti užmegztus ryšius neteisėtai gauti užsienio MANPADS ir perduoti juos šaliai agresorei.

„Specialios operacijos metu SBU pareigūnai sulaikė visus okupantų sabotažo ir žvalgybos grupės narius. Vykdomi tyrimo ir operatyviniai veiksmai, siekiant nustatyti visas nustatyto nusikaltimo aplinkybes ir patraukti atsakomybėn jo organizatorius", – pridūrė SBU.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(36)
(0)
(36)

Komentarai ()