[Žinios trumpai] Rusijoje tęsiasi keisti dalykai: apgadintas geležinkelio tiltas, kuriuo okupantai perkeliami į Ukrainą  (1)

Buvo apgadintas geležinkelio ruožas, einantis Charkivo kryptimi.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Regiono gubernatorius pranešė, kad Kursko regione buvo pažeistas geležinkelio ruožas. Pasak jo, Rusija juo perkėlinėjo okupacines pajėgas į Ukrainą.

Iš pražių pasirodė pranešimai, kuriuose buvo rašoma, kad „nežinoma, ar geležiniai bėgiai buvo tyčia pažeisti, ar tai įvyko dėl oro sąlygų. Įvykio vietoje dirba avarinės tarnybos. Vietos valdžios institucijos patvirtino, kad geležinkelio ruožas buvo naudojamas „krovininiams traukiniams“.

Pranešimuose taip pat rašoma, kad „apie 11 val. 20 min., 67-ajame Sudžos-Sosnovy Boro geležinkelio kilometre, buvo aptikta dalinė tilto konstrukcijų griūtis. Dabar specialiosios tarnybos dirba vietoje, kad nustatytų avarijos priežastis. Aukų nėra. Grėsmės piliečių gyvybei ir sveikatai nėra“, – sakoma pareigūno pareiškime.

Remiantis nauju šaltiniu, Kursko srities gubernatorius patvirtino, kad geležinkelio tilto griūtis įvyko dėl sabotažo.

 

„Dalinė geležinkelio tilto griūtis Kursko regione įvyko dėl sabotažo, iškelta baudžiamoji byla“, –savo „Telegram“ kanale sakė regiono gubernatorius Romanas Starovoitas.

Pažeistas geležinkelis yra netoli Ukrainos sienos Charkivo kryptimi, kuriame tęsiasi aktyvūs Ukrainos ginkluotųjų pajėgų mūšiai su Rusijos Federacijos ginkluotosiomis pajėgomis. Tai parodo „Google“ žemėlapių duomenys.

 

Kursko sritis ribojasi su Ukraina. Regiono teritorijoje buvo aktyviai pergrupuotos pajėgos, dalyvavusios nesėkmingame puolime Ukrainos šiaurėje. Be to, Kurske yra svarbių karinių objektų, kurie aprūpina kovojančius okupantus rytinėje Ukrainoje.

Pasak JAV karo analitikų, Rusijos geležinkelių tarnybos vis dar užima svarbią vietą, perkeliant karius į svetimą teritoriją.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(35)
(0)
(35)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: