[Žinios trumpai] Savanoris pasakoja, ką padarė buriatai, pamatę konservuotą vokišką šunų maistą – tokių istorijų net nesugalvosi  ()

Buriatai prie Kyjivo valgė šunų maistą ir sakė, kad jis skanus.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-05-03 [Žinios trumpai] Savanoris pasakoja, ką padarė buriatai, pamatę konservuotą vokišką šunų maistą – tokių istorijų net nesugalvosi  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Žmogaus teisių aktyvistas pasakojo, kaip sostinės priemiesčiuose elgėsi rusų įsibrovėliai.

Kyjivo priemiesčių okupacijos metu Rusijos kariuomenė vietomis neleido savanoriams atvežti maisto vietos gyventojams, o kai kurie įsibrovėliai pamėgo duoną ir šunų maistą.

Apie tai interviu „Gordon“ svetainei kalbėjo savanoris, žurnalistas ir žmogaus teisių aktyvistas Konstantinas Gudauskas.

„Iš pradžių orkai neįsileido mūsų pagalbos ir pasiėmė viską – jie buvo buriatai. Sakyčiau, jie atrodė kaip bomžai. Kai pamačiau juos pirmą kartą, netikėjau, kad tai kariai. Vienintelis dalykas, rodantis tai, buvo ginklas ir „koloradkės“ (Georgijaus juostelės), kuriomis jie buvo „pasipuošę“ nuo galvos iki kojų. Pamatęs ukrainiečius prie patikros punktų, žiūrėdamas į rusus, pagalvojau, kad esu kažkur skaistykloje. Jie buvo tokie purvini, lyg dvejus metus stovėję Vorzelyje ir nesiprausę, ir labai alkani“, – pasakojo Gudauskas.

Anot jo, šilta duona iš pradžių buvo „praėjimas“ į okupuotas teritorijas.

„Kartą nešiau šunų maistą. Buvo vokiškų konservų. Buriatai paėmė visą pakuotę, o paskui dar pasakė, kad konservai labai skanūs. Iš principo, kadangi jie buvo alkani, kiekvieną rytą užsukdavau į „Silpo“ parduotuvę ir nusipirkdavau šiltos, šviežios duonos. Ši duona buvo mano leidimas praeiti. Jie buvo pamišę dėl jos, sakė, kad dar nebuvo taip skaniai valgę“, – pasakojo savanorė.

 

Anot jo, įsibrovėliai savanoriams dažnai grasino egzekucija ir draudė evakuoti žmones.

„Kiek suprantu, jie tiesiog prisidengė civiliais, laikė žmones kaip gyvą skydą ir net maisto neleido ten siųsti“, – sakė Gudauskas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(71)
(5)
(66)

Komentarai ()

Susijusios žymos: