[Žinios trumpai] Garsus rusų verslininkas: „Putino režimas - kastastrofa. Rusijos kaip šalies nebėra“  ()

Olegas Tinkovas yra milijardierius. Jam priklauso parduotuvių tinklas, restoranų tinklas, šaldymo maisto bendrovė, muzikos prodiusavimo kompanija ir „Tinkoff“ bankas. Tinkovas pateko į Jungtinės Karalystės sankcijų sąrašus, nes, kaip teigiama, turėjo naudos iš Putino režimo. Tačiau jis jo nekenčia.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Olegas Tinkovas dažnai nėra laikomas oligarchu, nes pasak „Forbes“ jis savo turtus susikrovė nepriklausomai nuo Boriso Jelcino ar Vladimiro Putino. Tačiau sunku įsivaizduoti, kaip Tinkovas būtų sukūręs tokią verslo imperiją, jei nebūtų bendradarbiavęs su šalies valdžia. Vien finansų sektoriuje įsitvirtinti būtų praktiškai neįmanoma.

Tačiau Tinkovas yra aršus Putino kritikas. Balandžio 19 dieną jis teigė, kad „generolai bunda iš pagirių ir supranta, kad turi šūdiną armiją“. Dabar „New York Times“ jis pareiškė - „supratau, kad Rusijos kaip šalies nebėra“. Putino režimą jis pavadino katastrofišku.

54-erių metų verslininkas anksčiau buvo įsitikinęs, kad 90 % rusų prieštarauja karui. Tačiau dabar daug jo verslo partnerių jam asmeniškai sakė, kad nepalaiko agresijos prieš Ukrainą, bet viešai to nesakys, nes bijo. Dar daugiau - Tinkovo draugai perspėjo ir jį, kad jis turėtų bijoti. Verslininkas nusisamdė asmeninę apsaugą, nes žino, kad Rusijos slaptosios tarnybos juo domisi.

(46)
(0)
(46)

Komentarai ()