[Žinios trumpai] Ukrainos kariai jau išbando pirmąsias haubicas iš JAV su rusais: generolo komentaras  ()

JAV Ukrainai siunčia 90 M777 haubicų. Didelė dalis šio krovinio jau pasiekė Ukrainą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos atsargos generolas leitenantas Igoris Romanenko teigia, kad ukrainiečiams bus lengva perprasti naująją artileriją. Be to, jie buvo apmokyti. Naujieji ginklai, pasak Romanenko, suteiks ukrainiečiams papildomus 5-7 efektyvaus veikimo kilometrus. Ir kai šie ginklai pradės naikinti rusus, karo eiga stipriai pasikeis.

Romanenko teigia, kad ukrainiečiai vietomis turi atsitraukti, kad išsaugotų savo karių gyvybes. Rusų pajėgos tiek karių skaičiumi, tiek ginkluote vis dar stipriai pranoksta ukrainiečius. Tačiau tai keičiasi.

„Rusai gavo užduotį šventajai gegužės 9-osios parado dienai pristatyti saviškiams nors kokią pergalę. Putinas sakys kalbą, jis turės apie ką nors paskelbti. Žinoma, tai labiausiai liečia beveik užgrobtą Mariupolį, Donbaso teritorijas Luhansko ir Donecko regionus, taip pat Chersoną“, teigia Romanenko. Tačiau generolas teigia, kad jau visai greitai gali prasidėti ukrainiečių kontrapuolimas.

„Mes išsaugome karius ir didiname savo jėgas. Haubicos iš JAV, Australijos ir Kanados jau yra Ukrainos teritorijoje, laukiame likusio krovinio. Dar šį mėnesį vykdysime gynybines operacijas, kad sutrintume priešo karius ir ginkluotę“, teigia Romanenko.

 

Generolas taip pat užsiminė, kad Rusija ruošia savo pasienio su Ukraina regionus biologinio ginklo naudojimui, įskaitant choleros patogenus. Romanenko teigia, kad ir Ukraina turi būti pasiruošusi.

(78)
(1)
(77)

Komentarai ()

Susijusios žymos: