[Žinios trumpai] Okupantas pridėjo į kelnes dėl perimtų pokalbių apie karą Ukrainoje - prisišnekėjo tiek, kad dabar žiūri įstatymus, kas jam gresia  ()

Ukrainos saugumo tarnyba perima rusų karių pokalbius ir renka informaciją apie jų nusikaltimus. Bet rusai bijo ir savų - domisi, pagal kokius straipsnius bus teisiami ir Rusijos Federacijoje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tokia informacija aiškėja pagal Ukrainos saugumo tarnybos surinktus duomenis. Rusų karys Ivanas Klymenko sužinojo, kad Ukraina perėmė jo pokalbį su mama ir buvo labai išsigandęs.

Klymenko yra nusikaltėlis, bet tam drąsos nereikia. Dabar į Ukrainos saugumiečių rankas pakliuvo ir toks susirašinėjimas tarp Ivano ir jo draugės Polinos. Visas jis pateikiamas žemiau, jei tik suprantate rusų kalbą. tačiau Klymenko sako „gaila, kad dar nė vieno chocholo neužmušau“.

Kelios ištraukos skambėtų taip:

  • „Sveika, Polina, pažiūrėk ką ten apie mane SBU į „Youtube“ įkėlė“
  • „Skambučio įrašas su tavo mama, kuriame tu pasakoji, kaip visus žudysi ir žudai. Kad tave ir tokius kaip tu į tarptautinį teismą reikia. Čia švelniai tariant. Yra tavo nuotraukos, informacija.“
 

 

„Juk tau sakiau, galvok ką ir kam rašai ir kalbi. Va dabar ir turi“, pyko Polina.

Savo pašnekovą baugino Polina. Paskui ji ėmė mokyti karį, kuris savo žodžių neišsižadėjo - „Kai mano tėvas Čečėnijoje kariavo, niekam nieko nepasakojo, kas ten vyksta. Ir iki šiol nepasakoja“

 

Klymenko ėmė domėtis, kas jam gręsia už nusikaltimus.

  • „Kiek duoda už 282-ąjį straipsnį?“
  • „Ten nuo daug ko priklauso. Bauda nuo 300 tūkstančių. Arba 1-4 metai priverstinio darbo. Arba laisvės atėmimas 2-5 metams“

„Rašistas dabar „googlina“ Rusijos Federacijos Kriminalinio kodekso straipsnius, suprasdamas, kas jo laukia už neapykantos kurstymą ir nacizmo propagandos skleidimą“, teigia Ukrainos saugumo tarnybos.

(55)
(6)
(49)

Komentarai ()

Susijusios žymos: